Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

“Apadrinem escultures” tanca el curs amb la participació de set centres educatius

dilluns 30 de maig de 2022 | Educació

Les escoles Migdia, Dalmau Carles, Carme Auguet, Santa Eugènia, Verd i Madrenc i l’institut Jaume Vicens Vives han sigut els protagonistes de projecte d’aquest any.

El projecte educatiu “Apadrinem escultures” ha comptat aquest curs 2021/22 amb la seva vintena edició, a la qual hi han participat set centres educatius de Girona. Les escoles i instituts participants han celebrat aquest matí l’acte de cloenda del projecte, a partir del qual s’han apadrinat un total de quinze escultures durant els nou mesos del curs.

Les obres apadrinades d’aquesta edició han estat Rellotge de sol, de J. Duixans, apadrinada per l’Escola Santa Eugènia; Narcís i Irene, de N. Cutrinas, Font de vida, de J. Fluvià, A Lluís Companys, J. M. Subirachs, i Homenatge al president Josep Irla, de M. Riba, apadrinades per l’Escola Migdia; Contra l’invasor, de M. Blay, i A mossèn Cinto Verdaguer, de Josep i Jordi Oliver Viver, apadrinades per l’Institut Jaume Vicens Vives; Les foques, Les lletres toves, Parella i Estudiants, de Torres Monsó, apadrinades per l’Escola Dalmau Carles; L’exèrcit als herois de 1808 i 1809, de J. Oliver de Bezzi, apadrinada per l’Escola Verd; Abraçada, de Pepe Noja, apadrinada per l’Escola Carme Auguet, i El fetus i El tòtem del vent, d’A. Plujà, apadrinades per l’Escola Madrenc de Vilablareix.

Els set centres participants a l’“Apadrinem escultures” 2021/22 han estat les escoles Migdia, Dalmau Carles, Carme Auguet, Santa Eugènia i Verd, de Girona, i Madrenc, de Vilablareix, i l’institut Jaume Vicens Vives. El regidor d’Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, explica que “el projecte ‘Apadrinem Escultures’ ens permet pensar l’educació en clau comunitària, impulsant els projectes comunitaris i el treball educatiu d’entorn. Per una educació amb mirada 360. Enhorabona a les escoles i a l’Institut que heu treballat per fer-ho possible. I als Amics de la UNESCO de Girona”.

L’acte de cloenda del projecte s’ha celebrat a l’auditori de La Mercè i ha comptat amb la presència del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, i la presidenta de l’entitat Amics de la UNESCO de Girona, Dolors Reig.

Tots els podcasts Escoltar ara