Actualitat

Foto: Guanyem Girona

Guanyem Girona porta una proposta al ple per desencallar la reforma de la plaça d’Espanya

divendres 14 de gener de 2022 | Política

La formació suggereix que la reforma de la plaça s’iniciï l’any que ve, que es reformuli la mobilitat a l’Eixample i que es pacifiqui el carrer Bailèn.

Guanyem Girona vol que l’any que ve s’engegui el projecte per a la plaça d’Espanya, l’espai situat entre el carrer de Barcelona i l’estació de trens. Per tal que sigui així, el principal partit a l’oposició portarà al ple del proper dilluns una moció. Així ho explica Lluc Salellas, portaveu del partit.

La proposta del principal partit a l’oposició fixa el 2023 com a data indicada per iniciar la reforma. Salellas ha recordat que enguany no hi ha cap partida prevista i que no forma part de l’agenda del govern per al 2022.

Des de Guanyem sí que proposen, però, que aquest any es converteixi el carrer Bailèn en una zona peatonal. Aquesta mesura ja la contemplava el projecte que l’any 2018 va presentar l’Ajuntament de Girona després d’haver desenvolupat un procés participatiu amb els veïns de la zona. Tal i com denuncia Guanyem aquest projecte, valorat en 2,1 milions d’euros, continua aturat a l’espera que l’Ajuntament, Adif i l’Estat resolguin diversos conflictes sobre les propietats dels terrenys. Tanmateix, Salellas ha apuntat que la pacificació del carrer Bailèn es podria fer immediatament.

Per acabar, la moció de Guanyem Girona també reivindica el retorn de la locomotora del carrilet -des de fa gairebé set anys guardada en un magatzem municipal a l’aire lliure-, al seu espai original, davant l’estació.

Tall de veu_Lluc Salellas_projecte

Tall de veu_Lluc Salellas_Plaça Espanya

Tots els podcasts Escoltar ara