Actualitat

Foto: UDG

La UdG activa InnovaGirona, una plataforma d’innovació oberta de la demarcació de Girona

divendres 14 de gener de 2022 | Societat

Empreses, administració pública, agents de recerca i entitats ciutadanes podran sumar experteses per donar resposta als reptes d’innovació actuals.

La Universitat de Girona ha posat en funcionament InnovaGirona (www.innovagirona.cat), una plataforma que albergarà una comunitat virtual d’usuaris per posar en valor la singularitat de l’ecosistema innovador gironí. Aquesta nova eina pretén promoure la relació entre empreses, administració pública, agents de recerca i entitats ciutadanes.

La comunitat virtual d’InnovaGirona és un espai per fomentar l’intercanvi d’idees i de coneixement, el desplegament de projectes col·laboratius i la difusió d’activitats. L’eina permet a tots els usuaris mostrar la seva especialització i expertesa, aposta per la col·laboració i impulsa iniciatives al voltant dels reptes d’innovació suggerits pels membres de la plataforma. Quim Salvi és el rector de la Universitat de Girona.

La plataforma és fruit de diferents sessions de cocreació que van tenir lloc durant la passada tardor i en què es va demanar la participació de persones del teixit econòmic, social i cultural del territori per definir les funcionalitats d’InnovaGirona. En aquest sentit, representants d’empreses, d’administracions públiques, de grups de recerca i d’associacions ciutadanes van contribuir al disseny d’aquesta eina que permetrà amplificar la col·laboració entre ells. Són declaracions de Quim Salvi.

InnovaGirona neix en el marc del projecte PECT Girona, ecosistema innovador, en el qual la Universitat de Girona desenvolupa l’operació “Estructuració i dinamització dels ecosistemes innovadors estratègics de la demarcació de Girona”.

Tall de veu_Quim Salvi_objectiu

Tall de veu_Quim Salvi_crida

Tots els podcasts Escoltar ara