Actualitat

Foto: @girona_cat

L’Ajuntament de Girona millorarÓ la calšada de la rambla de Xavier Cugat i del carrer de Sant Gregori

divendres 14 de gener de 2022 | Infraestructures

Les obres d’asfaltatge es duran a terme durant el mes de gener, i comportaran afectacions circulat˛ries.

L’Ajuntament de Girona millorarÓ aquest mes de gener la calšada de la rambla de Xavier Cugat i d’un tram del carrer de Sant Gregori, entre el carrer de Can Sunyer i la rotonda de TaialÓ. Les obres d’asfaltatge, que tindran lloc del 17 de gener a l’1 de febrer, comportaran afectacions en la mobilitat, i obligaran a tallar la circulaciˇ de vehicles en alguns punts de les vies. Marta Sureda Ús la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona.

Per tal de minimitzar l’afectaciˇ del trÓnsit, els treballs s’han organitzat en tres fases: la primera, del dilluns 17 de gener a les 8 h, fins al dimarts 25 de gener a les 20 h; la segona, del dimecres 19 de gener a les 8 h, fins al divendres 27 de gener a les 20 h, i la tercera, entre el dilluns 24 de gener a les 8 h i fins al dimarts 1 de febrer a les 20 h.

La primera fase suposarÓ el tall del vial nord de la rambla de Xavier Cugat, en sentit Sant Gregori. Els vehicles procedents de l’avinguda de Franša es desviaran pel carrer de la Font de l’Abat i l’avinguda de l’Amical Mauthausen. TambÚ es podrÓ circular en direcciˇ Sant Gregori accedint-hi des de l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan. Els trams de carrer que desemboquen al vial afectat, quedaran tallats a l’alšada del carrer de ValentÝ Almirall i Llozer, per˛ s’hi garantirÓ l’accÚs dels ve´ns i ve´nes.
Durant tot el perÝode, l’accÚs als guals del vial nord de la rambla quedarÓ restringit en horari laboral, de les 8 h a les 20 h, aixÝ com alguna nit puntual. En aquest cas, se n’informarÓ degudament el dia abans. Quant al cas concret del gual de la rambla de Xavier Cugat, 48, s’hi haurÓ d’accedir des de l’avinguda de l’Amical Mauthausen.

L’L5 del bus urbÓ desviarÓ el seu recorregut per l’avinguda de Franša, la rotonda de la plaša de la Vila de PerpinyÓ i l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan, fins a reincorporar-se al recorregut habitual. Totes les parades d’aquesta lÝnia al llarg del vial nord de la rambla, quedaran anulĚlades.

Durant la segona fase, del 19 al 27 de gener, es tallarÓ el tram del carrer de Sant Gregori comprŔs entre el carrer de Can Sunyer i la rotonda de TaialÓ, i la circulaciˇ de vehicles, tant en sentit Girona com en sentit Sant Gregori, es desviarÓ pel carrer de Roberto Bola˝o ┴valos. L’accÚs al carrer de Montbˇ s’haurÓ de fer des del carrer de la Riera Bullidors, mentre que al carrer de Joan Badia i Casa˝as s’hi haurÓ d’accedir des del carrer de Can Sunyer. Per contra, es permetrÓ la circulaciˇ al carrer de Sant Gregori en el tram que va de la rotonda de Domeny fins al carrer de la Font de la Teula, on els vehicles hauran de girar obligat˛riament. L’accÚs als guals del tram afectat quedarÓ restringit en horari laboral, de les 8 h a les 20 h, aixÝ com alguna nit puntual. En aquest cas, se n’informarÓ degudament el dia abans.

Finalment, la tercera fase consistirÓ en el tall del vial sud de la rambla de Xavier Cugat, en sentit cap al centre de Girona. Aquest darrer perÝode comenšarÓ la setmana del 24 de gener, sempre que s’hagi realitzat completament la primera fase, i acabarÓ previsiblement l’1 de febrer. Mentre durin els treballs, els vehicles procedents de l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i del carrer de Sant Gregori en direcciˇ centre es desviaran pel pont de Fontajau. TambÚ es podrÓ accedir a la rambla des de la rotonda de la plaša de la Vila de PerpinyÓ i l’avinguda de Franša. Els trams de carrer que desemboquen al vial afectat, quedaran tallats a l’alšada del carrer de Fontajau, per˛ s’hi garantirÓ l’accÚs dels ve´ns i ve´nes, ja sigui des d’aquest mateix carrer o des de l’aparcament del Pavellˇ Municipal de Girona-Fontajau.

L’accÚs als guals del vial sud de la rambla quedarÓ restringit en horari laboral, de les 8 h a les 20 h, aixÝ com alguna nit puntual. En aquest cas, se n’informarÓ degudament el dia abans. En el cas concret dels guals de la rambla de Xavier Cugat, n˙meros 45 i 25, s’hi haurÓ d’accedir des dels carrers de Fontajau i d’Antoni VarÚs i Martinell, respectivament.

De nou, la lÝnia L5 del bus urbÓ es veurÓ afectada per les obres. Els autobusos desviaran el seu recorregut pel pont de Fontajau, el carrer de Joaquim Vayreda, el passeig de la Devesa i l’avinguda de Ramon Folch, on es reincorporaran al recorregut habitual. Totes les parades d’aquesta lÝnia al llarg del vial sud de la rambla de Xavier Cugat, quedaran anulĚlades.

Tall de veu_Marta Sureda

Tots els podcasts Escoltar ara