Actualitat

Foto: Girona FM

La Policia Municipal de Girona va posar 26.055 sancions el 2021

dijous 13 de gener de 2022 | Societat

La majoria de denúncies administratives estan relacionades amb l’incompliment de les ordenances de circulació, de civisme o de sorolls.

La Policia Municipal de Girona ha tancat l’any 2021 després d’interposar 26.055 denúncies administratives, la majoria per infringir les ordenances de circulació, de civilitat o la de sorolls, amb xifres que recorden les dades d’abans de la pandèmia. En aquest sentit, s’ha estabilitzat el nombre de denúncies per infracció de les ordenances municipals i de l’ordenança de circulació, i el nombre d’avisos per molèsties veïnals, que havia crescut durant el 2020, ha disminuït lleugerament. Tot i així, els avisos per comportaments incívics han seguit creixent des del 2019, probablement per la situació continuada de restriccions relacionades amb la COVID-19. Joan Jou és l’intendent de la Policia Municipal de Girona.

Jou també va explicar que el 40% d’accidents de trànsit a Girona estan relacionats amb l’ús del telèfon mòbil. El cap de la policia admet, que els controls per la COVID els hi ha impedit destinar més temps a vigilar l’ordenança de circulació.

Per intentar posar solució a aquests problemes, el consistori gironí, durant aquest any, incorpora a la plantilla de la Policia Municipal cinc agents més, passant de 157 a 162 policies. D’aquesta manera, Girona comptarà amb una ràtio d’1’6 agents per cada mil habitants, una xifra que supera la mitjana catalana, actualment d’1’5 agents per cada mil habitants. Eduard Berloso és el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona.

D’altra banda, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va anunciar ahir que la comissaria de Santa Eugènia ha començat les obres. Madrenas preveu que el 2n trimestre del 2023 ja podria estar en marxa. A més a més, entre els objectius del proper any que es marca el consistori gironí hi ha l’elaboració d’un mapa de seguretat amb visió de gènere i un estudi de seguretat dels equipaments municipals. Ho explica Marta Madrenas.

Madrenas va destacar que la policia de proximitat, amb una plantilla molt més rejovenida, està ajudant a donar compliment a les necessitats que ha requerit la pandèmia.

Tall de veu_Marta Madrenas

Tall de veu_Joan Jou

Tall de veu_Eduard Berloso

Tots els podcasts Escoltar ara