Actualitat

Foto: Girona FM

Míriam Pujola, la regidora no adscrita i afiliada a Ciutadans, creu que municipalitzar el servei de neteja de Girona seria perillós perquè abocaria l’Ajuntament a la fallida econòmica

dijous 13 de gener de 2022 | Política

Pujola no assegura al govern municipal el seu vot favorable al ple de dilluns.

A l’Ajuntament de Girona no tenim 200 milions d’euros per municipalitzar el servei de neteja i recollida d’escombraries i, per tant, entenem que cal un exercici de responsabilitat de tots els partits per solucionar aquest problema. Així defensava la seva proposta Pujola.

Així i tot, el govern municipal ha acceptat estudiar les 80 millores al contracte que ha presentat la regidora no adscrita. Són declaracions de Míriam Pujola.

La regidora ha afirmat que tots els informes tècnics sobre el tema indiquen que una gestió indirecta del servei a través d’una licitació pública és l’opció més beneficiosa per l’Ajuntament però Pujola no assegura el seu vot favorable al ple de dilluns.

El nou contracte es podria aprovar amb l’abstenció de Pujola, que té el suport de Ciutadans. Si això fos així, hi hauria empat a 13 vots, el PSC, Guanyem i Daniel Pamplona sumen 13 regidors, i el vot de qualitat de Madrenas decantaria la balança. Per ara, El PSC, Guanyem i Pamplona s’oposen al nou model.

El dilluns 25 d’octubre l’oposició va votar en contra del contracte per falta de concertació i perquè no havien pogut veure les clàusules del concurs. La negativa al nou model de gestió va obligar que l’endemà el servei s’hagués de prorrogar d’urgència per un any. Aquell dia Míriam Pujola va demanar la dimissió del regidor Berloso i va criticar la gestió de l’equip de govern.

Tall de veu_Míriam Pujola_perillós

Tall de veu_Míriam Pujola_vot

Tall de veu_Míriam Pujola_millores

Tots els podcasts Escoltar ara