Actualitat

Foto: Som Sostre

Girona té previst obrir avui l’espai per a persones sense sostre a la UNED

dimarts 21 de desembre de 2021 | Societat

L’entitat Som Sostre veu amb preocupació el fet que el pla fred comenci “tard” i reclama celeritat.

L’Ajuntament de Girona ha anunciat que té previst obrir avui l’espai per a persones sense sostre a l’edifici de la UNED habilitant 35 places per passar la nit. L’obertura arriba ara després que el consistori patís retards en la burocracia d’alguns tràmits. Núria Pi és la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona.

Som Sostre, l’entitat que ajuda els sense sostre a Girona, es mostra preocupada pel fet que el pla de fred comenci més tard del previst. Cristian Lienlaf és el portaveu de l’entitat.

Lienlaf explica com, en l’últim cap de setmana, han hagut d’atendre entre 45 i 50 persones. De fet, els usuaris demanen mantes perquè la humitat fa que es mullin les que tenen. Són declaracions de Cristian Lienlaf.

Des del consistori gironí no tanquen la porta a ampliar aquestes 35 places, a la UNED o en altres espais, però Nùria Pi ja va advertir en el seu moment que això podria generar un efecte crida i que la seva prioritat són les persones sense llar que hi ha actualment dormint als carrers de Girona.

Tall de veu_Cristian Lienlaf_mantes

Tall de veu_Cristian Lienlaf_tard

Tall de veu_Núria Pi

Tots els podcasts Escoltar ara