Actualitat

Foto: @acocollona't

La nova ediciķ de l'Acocollona't, la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, arriba amb una secciķ solidāria en la lluita contra el cāncer

dimarts 30 de novembre de 2021 | Cultura

Se celebrarā del 3 al 12 de desembre i ha aconseguit convocar prop d’un miler de produccions vingudes d’arreu, sobretot dels EUA, Mèxic, Regne Unit i Dinamarca.

L’Acocollona’t, la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, arriba a Girona del 3 al 12 de desembre. La seva XI edició vol reconèixer i premiar les millors produccions cinematogràfiques de gènere en format curt de l’any. El certamen ha aconseguit convocar, prop d’un miler de produccions vingudes d’arreu, sobretot dels EUA, Mèxic, Regne Unit i Dinamarca, tot i que les produccions estatals són les majoritàries en el total de 22 curts de la selecció oficial. A més, repartirà més de 3.000 euros en premis.

Aquest any, a més, s'estrena la secció de llargmetratges amb cinc films a competició oficial, així com la sessió Acocollona’t contra el càncer, del dissabte 4 de desembre, la nova iniciativa solidària del festival per recaptar diners per l'Institut Català d'Oncologia. Totes les sessions es projectaran als Cinemes Albèniz Plaça. David Ruiz és un dels directors del festival.

El festival arrencarà el divendres 3 de desembre, a les vuit del vespre en una gala presentada pel youtuber Jacint Casademont en què ja s’hi podran veure els primers curts a competició oficial. L’apartat gràfic anirā un any més a càrrec de l’ilˇlustrador, cineasta i membre fundador del festival, Paco Cavero.

D’altra banda, es manté l’Acocexprés, el concurs de curts fets en 24 hores i activitat paralˇlela estrella del festival (3 i 4 de desembre), i es presenta l’Acococòmic, un nou concurs de vinyeta còmica. Sķn declaracions de David Ruiz.

La cloenda mantindrà la seva connexió original amb la sala on va començar tot, el Cinema Truffaut, on s’anunciarà palmarès i s’acomiadarà aquesta onzena edició del festival.

Tall de veu_David Ruiz_novetats

Tall David Ruiz_llargmetratges

Tots els podcasts Escoltar ara