Actualitat

Foto: Girona FM

L’Ajuntament de Girona compra 54 habitatges, 24 places d’aparcament i 2 locals en 10 barris amb 4 milions d’euros

divendres 15 d'octubre de 2021 | Societat

Les noves adquisicions es faran efectives el primer trimestre del 2022 i es destinaran a casos d’emergència social.

L’Ajuntament de Girona ha iniciat els tràmits per adquirir, mitjançant l’exercici del dret de tanteig i retracte i per un preu global d’uns 4 MEUR, un total de 54 habitatges, 24 places d’aparcament i 2 locals. Totes les finques es reparteixen en 10 barris de la ciutat. Així ho explicava el vicealcalde de Girona, Quim Ayats.

Concretament, el consistori està tramitant la compra de 29 habitatges al barri de Santa Eugènia, 10 a Pla de Palau, 6 a la Devesa, 3 a Sant Narcís, i un al Barri Vell, Pont Major, Vila-roja, Domeny, Can Gibert del Pla i Montilivi. Pel que fa a les 24 places d’aparcaments i als 2 locals -que es destinaran a les entitats-, aquests estan situats al barri de Santa Eugènia. Annabel Moya és la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona.

Els habitatges tenen un preu mitjà de 62.300 euros i una superfície mitjana de 69,25 metres quadrats. Totes aquestes finques aniran destinades a incrementar el parc municipal d’habitatge social, que actualment està format per 172 immobles, i es finançaran amb la partida prevista en el Pla d’inversió en habitatge, dotada amb uns 4 milions d’euros. Són declaracions d’Annabel Moya.

La compra s'acabarà de fer efectiva durant el primer trimestre de 2022 i els habitatges adquirits es destinaran a l’emergència habitacional, a famílies i nuclis familiars d’especial atenció per la seva situació de vulnerabilitat. Es preveu que d'aquí a un mes es puguin començar a donar les primeres claus. El cost total de totes les reformes està previst en uns 881.000.000 euros.

Fa uns mesos Guanyem Girona va arribar a un acord amb l'equip de govern per desencallar uns 10 milions d'euros en inversions. Per habitatge, s'aprovava una injecció de 3,1 milions destinada a comprar pisos.

Tall de veu_Annabel Moya_polítiques d'habitatge

Tall de veu_Quim Ayats

Tall de veu_Annabel Moya_inversió

Tots els podcasts Escoltar ara