Actualitat

Foto: Dones Republicanes

L’Ajuntament de Girona il·luminarà avui la façana de color lila pel Dia Mundial de Conscienciació sobre la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal

divendres 15 d'octubre de 2021 | Societat

A les 8 del vespre està programat un acte en memòria dels nadons que van morir abans d’hora al Tanatori de Girona.

L’Ajuntament de Girona il·luminarà avui al vespre la façana de l’edifici consistorial, situat a la plaça del Vi, de color lila per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal, per recordar tots els nadons que van morir durant l'embaràs, el part o el primer any de vida.

A la ciutat de Girona està programat un acte en memòria dels nadons que van morir abans d’hora. Es reproduiran diferents peces musicals, poemes i paraules que familiars i amics vulguin compartir. L’acte està organitzat per les entitats gironines Bressols, A Contracor i Dones Republicanes amb la col·laboració de Mémora, i tindrà lloc a partir de les 20 h al Tanatori de Girona del carrer de Sant Feliu. Iolanda Sevillano és mare del grup Bressols.

Sevillano explica com ajuden les il·luminacions de façanes a tenir consciència sobre la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal.

El ple de l’Ajuntament de Girona del mes de juliol passat va aprovar una moció presentada per aquestes entitats per disposar d’un espai de dol de suport i confort al cementiri municipal per a les famílies que han patit la mort d’un ésser estimat.

Tall de veu_Iolanda Sevillano_dol

Tall de veu_Iolanda Sevillano_acte

Tots els podcasts Escoltar ara