Actualitat

Foto: pexels.com

El 50% de les famílies de comarques gironines demandants d'ajuda alimentària a la Creu Roja no tenen cap ingrés estable

divendres 15 d'octubre de 2021 | Societat

A Catalunya, la dada és inferior, amb un 34% de les famílies.

Segons l'informe sobre l'impacte de la COVID-19 en l'alimentació de la llar de Creu Roja, el 46% de les persones que han sol·licitat ajuda alimentària a l'entitat social no ho havien fet mai abans.

D'acord amb enquestes entre els usuaris de Creu Roja a Girona s'ha constatat que més d'un 50% d'aquestes famílies no té cap ingrés estable, mentre que un 34% ha vist com aquests ingressos es reduïen. També, 4 de cada 10 demandants d'ajuda alimentària a Creu Roja asseguren que els seus ingressos depenen dels ajuts i no dels salaris, mentre que un altre 15% depèn d'ingressos provinents de l'economia informal. Pilar Millán és la tècnica de l’observatori Creu Roja Catalunya.

El perfil dels sol·licitants són, majoritàriament, famílies joves amb fills a càrrec tot i que, per exemple, un 41% assegura no disposar de beca menjador per a cap dels seus fills.
Per la seva banda, l’entitat, abans de la pandèmia, ja tenia un programa d'ajuda a través de les targetes prepagament, però, a causa de la demanda per la Covid-19, van posar en marxa el programa "Respon" amb targetes per a "ajuda urgent" que en una primera fase, de gener a juny d'aquest any, va comptar amb 800.000 euros de pressupost, i que en la segona, de juliol a octubre, amb 400.000 més. Són declaracions de Pilar Millán.

En total, des de l'inici de la pandèmia s'han distribuït a Girona prop de 455 tones d'aliments i 10.507 targetes de prepagament a través del Creu Roja Respon.

Tall de veu_Pilar Millán_diferència

Tall de veu_Pilar Millán_ajudes

Tots els podcasts Escoltar ara