Actualitat

Foto: Pexels

La taxa d’atur a comarques gironines baixa lleugerament fins a un 14%

divendres 30 de juliol de 2021 | Política

Els sindicats gironins apunten, però, que la situació laboral gironina segueix sent preocupant i que la majoria dels nous contractes són temporals i es concentren en homes.

Les comarques gironines tanquen el mes de juny amb un total de 56.900 desocupats, 1.400 més que l’any passat, en un moment ja de desescalada de la pandèmia. Això suposa que durant el segon trimestre de l’any la taxa d'atur ha baixat fins a situar-se en poc més del 14%.

Xavier Casas, secretari general d’UGT a comarques gironines, exposa que el segon trimestre de l’any acostuma a ser el que registra dades d’ocupació més positives i que, així i tot, aquest any es nota l’impacte de la pandèmia.

Segons les dades de l’Enquesta de Població Activa, durant aquest segon trimestre 9.800 persones de comarques de Girona han trobat feina. Belén López, secretaria general de CCOO a Girona, alerta que la majoria d’aquests contractes són temporals o amb jornada parcial i s’han donat, sobretot, en homes.

El sector que ha generat més llocs de feina ha estat el sector serveis, dins el qual es troben el comerç i l’hostaleria. Això es deu, principalment, a la progressiva reducció de les restriccions, que va permetre, fins i tot, obrir l’oci nocturn durant uns dies, i per l’arribada de l’estiu i la Setmana Santa. Xavier Casas apunta que caldrà veure què passa durant aquest mes de juliol, amb l’aplicació de noves restriccions per contenir la Covid, i sobretot durant els darrers trimestres de l’any, que acostumen a anar lligats d’un auge en la taxa d’atur.

També ha generat ocupació durant aquest passat mes de juny el sector de la construcció, passant dels 24.400 treballadors als 28.500. Per contra, la indústria i l'agricultura redueixen ocupació.

Tall de Veu_Xavier Casas_Tercer i quart trimestre

Tall de Veu_Belen López

Tall de Veu_Xavier Casas_Atur

Tots els podcasts Escoltar ara