Actualitat

Foto: Pexels

La Cambra de la Propietat de Girona s’oposa a la llei de contenció dels lloguers i a la declaració de Girona com a àrea de mercat d'habitatge tens

divendres 30 de juliol de 2021 | Política

La Cambra considera que una llei creada per solucionar els problemes d'habitatge de Barcelona no és extrapolable a Girona.

El posicionament de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona sobre la nova llei de contenció dels lloguers és clara: es mostren en desacord, i conseqüentment, de la declaració de Girona com a àrea de mercat d’habitatge tens, que es va aprovar al passat ple municipal. Consideren que és "injust" que recaigui sobre els propietaris privats la manca d'habitatge públic de lloguer, i que la nova Llei discrimina als propietaris que fa més temps que lloguen el seu habitatge i a aquells que els tenen en més bones condicions.

El secretari-gerent de la Cambra de la Propietat de Girona, Miquel Costa, exposa que la llei pot solucionar els problemes amb el lloguer a Barcelona, però no és extrapolable a Girona.

Costa insisteix que a territori gironí no hi ha molta presència de grans tenidors i que aquesta llei podria estancar-se el mercat de lloguer quan, precisament, falta oferta. En aquesta línia, responsabilitza l’administració de no invertir en habitatge social, tant a la demarcació, com a la resta de l’Estat.

En relació amb el preu del lloguer a Girona, la Cambra assegura que s’ha estabilitzat des del 2019 amb un preu del voltant dels 600-625 euros mensuals. Ho explica Miquel Costa.

La valoració de la situació del lloguer a la ciutat coincideix amb la celebració del centenari “atípic” de la Cambra, pel qual es preveu la publicació d’un llibre commemoratiu, una exposició que recull els moments més rellevants de la seva història, així com l’edició d’un logotip que recorda el centenari

Tall de Veu_Miquel Costa_ Preu Lloguer

Tall de Veu_Miquel Costa_Habitatge Social

Tall de Veu_Miquel Costa_Barcelona

Tots els podcasts Escoltar ara