Actualitat

Foto: Pexels

L’Ajuntament de Girona inicia un projecte per millorar les condicions de vida i laborals de les dones cuidadores i les treballadores de la llar

divendres 30 de juliol de 2021 | Societat

La primera acció és un estudi sobre la situació del col·lectiu a càrrec de la Universitat de Girona

Girona posa el focus en les treballadores de la llar i de la cura i engega un projecte per millorar tant les seves condicions de vida com laborals. En el marc de la iniciativa, el projecte busca crear un grup motor format per dones cuidadores externes al nucli familiar que, amb el suport de tècniques de l’Àrea de Drets Socials del consistori, proposin accions i polítiques públiques que fomentin la revalorització del sector.
La regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, explica que l’objectiu del projecte és conèixer la realitat d’aquest col·lectiu, molt afectat per les restriccions de la Covid-19, i millorar la seva situació.

La primera acció del projecte serà l’elaboració d’una diagnosi sobre la situació d’aquestes dones a càrrec del Grup de recerca en Envelliment, Cultura i Salut de la UdG. S’elaborarà durant els mesos de juliol i desembre d’aquest mateix any i es farà a partir d’entrevistes a dones cuidadores, entitats i associacions que tenen relació amb elles, famílies ocupadores o altres agents que hi intervenen. Ho explica Núria Pi.

El projecte va néixer de la proposta del Consell de Cohesió i Serveis Socials de Girona, que l’any 2020 va posar sobre la taula la necessitat de visibilitzar aquesta realitat i d’actuar-hi.

Tall de Veu_Nuria Pi_Investigació

Tall de Veu_Nuria Pi_Covid

Tots els podcasts Escoltar ara