Actualitat

Foto: ICS

Els centres de l'Institut Catalā de la Salut a Girona rebran aquest any un 25% més de residents que l’any passat

dimecres 21 de juliol de 2021 | Salut

En total 48 futurs professionals es formaran com a especialistes a l’Hospital Trueta i 41 més als Centres d’Atenciķ Primāria.

89 residents comencen aquest any la seva formaciķ especialitzada a l’Institut Catalā de la Salut a Girona, tant a l’Hospital Josep Trueta com a l’āmbit d’atenciķ primāria. Sķn un 25% més que l’any passat. En concret, 48 futurs professionals es formaran com a especialistes a l’hospital de referčncia de la regiķ sanitāria de Girona i 41 més als Centres d’Atenciķ Primāria.

Pel que fa a l’āmbit d’atenciķ primāria, s’oferten 33 places de medicina i 8 d’infermeria familiar i comunitāria. Una xifra que, partint que les residčncies tenen una durada de 4 anys, s’enfila a un centenar de metges i més d’una vintena infermers residents de manera simultānia als centres gironins. Alhora, aquest any també s’afegeixen 4 nous centres, a Banyoles, Olot, Cassā de la Selva i Malgrat de Mar.

Ferran Cordon, metge de família i cap d’estudis de la unitat docent de medicina familiar i comunitāria de l’ICS Girona, exposa que Girona necessita ampliar el nombre de professionals a l’atenciķ primāria i, per aixō, cada any s’incrementa l'oferta de places.

Cordon exposa que en els darrers anys l’interčs dels residents per la medicina de familia ha anat en augment i afegeix que la situaciķ sanitāria actual ha evidenciat encara més la necessitat de tenir una bona atenciķ primāria i salut pública.

Pel que fa a l'āmbit hospitalari, 48 professionals desenvoluparan la seva especialitat a l’hospital Josep Trueta, repartits en 25 especialitats. Enguany, el centre també incorpora 4 noves especialitats; Cirurgia Vascular, Cirurgia Plāstica, Oftalmologia i Neurofisiologia Clínica; i, alhora, incrementa l’oferta de places a les especialitats de Radiologia i Anestesiologia.

Rosa Ferrer, és un d’aquestes residents, MIR de Neurologia de l’Hospital Trueta.

Alhora, Girona ha estat una de les unitats docents que s’ha emplenat més rāpid d’arreu de l’Estat, tant pel que fa l’atenciķ primāria com a l’Hospital Josep Trueta.

Tall de Veu_ Ferran Cordon_Especialistes

Tall de Veu_Rosa Ferrer

Tall de Veu_Ferran Cordon_Demanda

Tots els podcasts Escoltar ara