Actualitat

Foto: Girona en Moviment

El festival benèfic Girona en Moviment tanca amb prop de 18.500 euros recaptats pels malalts de càncer i les seves famílies

dimarts 20 de juliol de 2021 | Cultura

El festival, que ha emplenat Girona de dansa solidària durant 4 dies, ha comptat amb actuacions de ballarins de primer nivell, com el Ballet de Barcelona.

La 3a edició del festival benèfic Girona en Moviment va tancar el passat diumenge amb un total de 18.475 euros recaptats, una xifra superior que l’assolida la darrera edició, prepandèmia. Aquest import es destinarà íntegrament als malalts de càncer i els seus familiars a través de la Fundació Oncolliga Girona.

Durant 4 dies, Girona s’ha emplenat de dansa solidària de la mà d’una seixantena de ballarins de primer nivell. David Rodríguez, ballarí i coreògraf gironí i director i impulsor del Girona en Moviment, celebra la qualitat de les propostes incloses al festival, malgrat les dificultats generades per la pandèmia.

L’edició d’enguany va arrencar amb la gala benèfica "Catalunya dansa contra el càncer", a l'Auditori de Girona, i va tancar diumenge al vespre al Teatre Municipal amb l'espectacle "Comiat en Dansa", en el qual van participar les companyies barcelonines Eyan Dance Company i el Ballet de Barcelona, i es va oferir un petit extracte de la peça "Casa d'àngels". David Rodríguez destaca també la projecció al Cinema Truffaut del film "Concert ballat pel món postcovid" com una de les novetats d’aquesta edició.

Per la seva part, la presidenta d'Oncolliga, Lluïsa Ferrer, agraeix les aportacions solidàries per part de tots els assistents i els ballarins participants i destaca la qualitat dels espectacles.

Durant el cap de setmana es va celebrar també un vermut solidari amenitzat amb una exhibició de Lindy Hop i un taller infantil dirigit a nens i nenes d'entre 6 i 10 anys, a càrrec dels ballarins Tess Buck i Vladimir Fortunenko, de The Classical Ballet School, que es va celebrar a l'Escola d'El Foment.

Tall de Veu_Lluisa Ferrer

Tall de Veu_David Rodriguez_Propostes

Tall de Veu_David Rodriguez

Tots els podcasts Escoltar ara