Actualitat

Foto: Cup Diputació Girona

Marta Guillaumes agafa el relleu de Laia Pèlach com a diputada de la CUP a la Diputació de Girona

dimarts 20 de juliol de 2021 | Política

El canvi, que ja es va acordar al principi del mandat, no suposarà cap canvi en la línia propositiva de la formació independentista.

Canvi de cara visible de la CUP a comarques gironines de la Diputació de Girona. Marta Guillaumes, regidora d’Independents per Salt, substituirà a la fins ara diputada Laia Pèlach, regidora de Guanyem Girona. El relleu, que es farà efectiu el pròxim mes de setembre, forma part d’un acord, ara fa dos anys, de dividir el mandat de la formació independentista a la Diputació de Girona en dues etapes. Ho explica Laia Pèlach.

La CUP considera haver estat l’ "única veu crítica" amb el govern de Junts i ERC i assegura que aquest període de 2 anys de mandat seguirà amb la feina de denúncia i propostes constructives. Marta Guillaumes explica que el relleu no suposarà cap canvi en la línia estratègica del partit i que un dels focus seran les polítiques mediambientals.

La CUP actua com a grup crític dins la Diputació de Girona ja que no creu el paper de la institució en un moment de canvi com l’actual. L'actual regidora de Guanyem Girona destaca la campanya comunicativa “no m’ho empasso”, amb la qual s’han posat al descobert les pràctiques d’opacitat, malbaratament i privilegis existents a la Diputació de Girona.

En aquesta línia, Marta Guillaumes, assegura que aquesta és una tasca que la CUP no deixarà de fer aquests dos anys que venen.

Laia Pèlach va situar-se al capdavant de la formació cupaire fa dos anys, agafant el relleu dels primers 4 anys de la CUP a la Diputació amb Lluc Salellas. Ara consideren que aquesta fórmula de dos anys i dos anys servirà per introduir “una nova veu” amb “noves energies”.

Tall de Veu_Laia Pelach_Relleu

Tall de Veu_Marta Guillaumes_Denúncia

Tall de Veu_Laia Pelach_Denúncia

Tall de Veu_ Marta Guillaumes_Mateixa línia

Tots els podcasts Escoltar ara