Actualitat

Foto: barrisicrisi.wordpress.com/category/santa-eugenia-girona/

Els veïns i veïnes de Santa Eugènia i l’Ajuntament de Girona concreten 4 de les 6 exigències per la plaça del Barco acordades divendres a l'assemblea veïnal

dimarts 20 de juliol de 2021 | Política

Les propostes seran “experimentals” i s’aplicaran de manera “immediata”.

L’Associació de Veïns i Veïnes de Santa Eugènia han celebrat aquest matí la primera reunió amb l’Ajuntament de Girona per exposar les 6 exigències que es van acordar a l'assemblea veïnal celebrada divendres per posar remei als problemes del barri, en concret, de la plaça del Barco. Reinald Roca, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Santa Eugènia, valora la reunió com a molt positiva i assegura que s’han concretat 4 de les 6 exigències presentades.

D’entre les peticions dels veïns s’inclou una parella d’agents que recorri a peu el barri per combatre la inseguretat. Reinald Roca exposa que en aquells punts en els quals s’ha arribat a un acord amb el consistori, com aquest, les mesures s’aplicaran de manera “immediata”, sense concretar data, i seran “experimentals”.

Una altra petició dels veïns i veïnes del barri és erradicar els problemes de drogodependència i d’alcoholisme que es donen a la plaça. Reinald Roca exposa que ho consideren un problema més social que policial, i que també es dona a altres punts de la ciutat.

Els veïns també reclamen un agent cívic a la plaça, que pugui controlar i corregir les conductes incíviques i nun nou equipament al parc infantil, un punt que Roca apunta que encara no s’ha concretat. D’altra banda, també proposen que es regui amb aigua els parterres, voreres i la mateixa plaça a partir de les deu de la nit i que es construeixi una pèrgola per reduir el soroll de les terrasses que arriba a les plantes inferiors dels edificis.

Tall de Veu_Reinald Roca_Valoració Positiva

Tall de Veu_Reinald Roca_Inmediat

Tall de Veu_Reinald Roca_Drogrodepndència

Tots els podcasts Escoltar ara