Actualitat

Foto: PSC Girona

Front comú dels partits socialistes gironins per la unió de l’àrea metropolitana per tractar, sobretot, temes mediambientals

dilluns 19 de juliol de 2021 | Política

El PSC de diferents municipis gironins, entre ells el PSC Girona, considera que cal seguir una línia de treball conjunta i no actuar com a localitats independents.

Els grups socialistes dels municipis de Girona, Sarrià de Ter, Salt, Vilablareix, Celrà i Sant Julià fan una crida a la creació d’una àrea metropolitana que treballi conjuntament, enlloc de fer polítiques individuals a través de cada Ajuntament. La intenció dels socialistes és unir els diferents municipis al voltant de la mobilitat, energies renovables i qualitat de l’aire.

Des del PSC creuen que les mesures per fomentar la sostenibilitat afecten totes les localitats de l’àrea metropolitana, així que s’haurien de decidir i consensuar com un únic òrgan. Són declaracions de la portaveu del PSC Girona, Sílvia Paneque.

Entre d’altres propostes, el PSC demana un transport públic que connecti bé l’àrea i un model urbà en què els ciutadans tinguin els serveis essencials a un màxim de 15 minuts. Sílvia Paneque afegeix que agafen l’exemple de París.

Paneque afegeix que aquesta és una demanda de la població de l’àrea urbana, sobretot en les decisions i propostes relatives al medi ambient.

El PSC va presentar diferents exemples per argumentar la seva proposta, com poden ser el nou hospital Trueta a Salt, la gestió d’olors, la transició energètica o la mobilitat de l’àrea metropolitana.

Tall de veu _ Sílvia Paneque _ medi ambient

Tall de veu _ Sílvia Paneque _ àrea urbana

Tall de veu _ Sílvia Paneque _ 15 minuts

Tots els podcasts Escoltar ara