Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

Girona compta amb un nou tram de carril bici que connectarà els barris de Pont Major i Campdorà per la vora del riu Ter

dilluns 19 de juliol de 2021 | Infraestructures

La tercera i última fase del projecte es troba en procés d’adjudicació i es preveu iniciar a l’octubre

L’Ajuntament de Girona ha obert al públic un tram més del carril bici que connecta els barris de Pont Major i Campdorà, al parc lineal a la vora del Ter. Els treballs han consistit en la construcció d’una rampa que uneix la via ciclista amb l’últim tram pendent del camí, solucionat el desnivell entre la part que transcorre sota el pont i la que connecta amb la via de sortida entre les dues poblacions. Alhora, el nou tram del carril bici quedarà protegit dels canvis produïts per la pluja, ja que s’ha construït sobre una escullera.

El regidor d’Urbanisme i Activitats de l'Ajuntament de Girona, Lluís Martí, diu que el projecte segueix la voluntat del govern d’incrementar els carrils bici de la ciutat.

Amb aquesta actuació, el consistori tanca la segona fase del projecte, de la qual només queden pendents els treballs de jardineria i bioenginyeria a l’escullera, que no afectaran l’ús del carril bici i es faran previsiblement al mes de gener. Ara quedarà per enllestir la tercera fase del projecte, que enllaçarà des de la gasolinera d’entrada al Pont Major fins a l’inici del pla de Campdorà, i que es preveu començar aquesta tardor. Són declaracions de Lluís Martí.

L’empresa adjudicatària de la segona fase del carril bici ha estat Aglomerats Girona SA per un import de més de 213 mil euros i també ha inclòs la millora de la senyalització i les infraestructures d’observació i accés als espais naturals del riu Ter. El projecte compta amb una subvenció europea dins del programa Interreg i està finançat, en part, pel fons FEDER.

Tall de veu _ Lluís Martí _ tercera fase

Tall de veu _ Lluís Martí _ aposta bicicleta

Tots els podcasts Escoltar ara