Actualitat

Foto: Girona FM

Girona acollirÓ la primera fira blockchain de Catalunya

dilluns 19 de juliol de 2021 | CiŔncia i tecnologia

Es celebrarÓ el 17 de setembre al Parc CientÝfic i Tecnol˛gic de la ciutat i serÓ la primera fira blockchain en catalÓ.

El Parc CientÝfic i Tecnol˛gic de la Universitat de Girona serÓ la seu el pr˛xim 17 de setembre de la BxCat, la primera fira blockchain de Catalunya. Es tracta d’un esdeveniment que neix amb la pretensiˇ de donar a conŔixer la tecnologia blockchain i actuar com a espai de nexe i divulgaciˇ d’empreses catalanes vinculades a aquesta tecnologia.

Quirze Salomˇ, president executiu del CBCat -amb seu a Girona- exposa que es tracta de la primera fira en catalÓ a cÓrrec i adrešada a gent del territori.

La fira comptarÓ amb una vintena d’expositors de petites i mitjanes empreses que es dediquen a la tecnologia blockchain, prop d’una desena ponŔncies a cÓrrec d’experts del sector, com Jordi Baylina o Albert Castellana, i experiŔncies per conŔixer la tecnologia de primera mÓ.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, assegura que es tracta d’un projecte de ciutat per˛ tambÚ de paÝs, per situar Girona i Catalunya com un hub-tecnol˛gic de referŔncia a escala global.

La fira estÓ adrešada a tots els ciutadans i ciutadanes interessats en la blockchain i les tecnologies descentralitzades, per˛ especialment a empreses i institucions que tinguin ganes de conŔixer com podrien aplicar la tecnologia al seu sector. El vicepresident de Noves Tecnologies de la Cambra de Comerš de Girona, Joan Ribas, insisteix en la importÓncia de la fira per donar a conŔixer el teixit empresarial gironÝ.

La fira comptarÓ amb un aforament limitat. Les entrades ja es poden obtenir per un preu de 10 euros, tot i que el dia de l'esdeveniment, a tots els assistents se'ls retornaran 5 € en forma de token, que podran utilitzar per comprar menjar i begudes a la fira.

Tall de veu _ Quirze Salomˇ

Tall de veu _ Joan Ribas

Tall de veu _ Marta Madrenas

Tots els podcasts Escoltar ara