Actualitat

Foto: Pexels

Guanyem critica que Girona no té una nova escola bressol des de l’any 2012

divendres 16 de juliol de 2021 | Política

El grup de l’oposició recorda que aquest curs el 23% de les preinscripcions estan en llista d’espera i que això evidencia que les places públiques són insuficients

El principal partit de l’oposició va posar sobre la taula dilluns al passat ple municipal la situació de les escoles bressol públiques de la ciutat. Guanyem Girona ressalta la importància de l'educació pública per als infants de 0 a 3 anys i considera que l’oferta actual a la ciutat és insuficient per satisfer la demanda, cada vegada major, per una plaça pública.

Pere Albertí, regidor de Guanyem Girona, recorda que l’última escola bressol pública que es va inaugurar a la ciutat de Girona va ser la Devesa l’any 2012.

En la seva intervenció municipal, Albertí va recordar que aquest curs escolar el 23% de les preinscripcions a les escoles bressol públiques estan en llista d’espera. El regidor d’Educació, Àdam Bertran, va justificar el fet de no incorporar noves escoles bressol a la ciutat amb la reducció de la natalitat, però el regidor de Guanyem Girona considera que això no obsta que cada vegada hi hagi més famílies que apostin per l’educació pública.

Albertí ha volgut també reivindicar la introducció per part del seu grup municipal de dues places d’educadores per a les escoles bressol públiques en l’acord de pressupostos entre Guanyem i JxCat de 2020, que, segons apunta, han servit per reforçar l’educació de zero a tres anys.

Tall de veu _ Pere Albertí _ cap escola nova

Tall de veu _ Pere Albertí _ preinscripcions

Tots els podcasts Escoltar ara