Actualitat

Foto: ias.cat

Els hospitals Josep Trueta i el Santa Caterina implanten la citaciˇ de visites per SMS interactiu

divendres 16 de juliol de 2021 | Salut

El centre del Parc Hospitalari MartÝ i JuliÓ ja ho ha implantat i el Trueta ho farÓ a l’agost.

Els pacients dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt no rebran, a partir d’ara, una carta de citaciˇ al seu domicili, sinˇ un missatge de text (SMS) al seu telŔfon m˛bil. El missatge incorporarÓ un enllaš que dirigirÓ a una aplicaciˇ m˛bil amb la qual es podrÓ confirmar l’assistŔncia a la visita, solĚlicitar-ne un canvi o cancelĚlar-la, o on tambÚ s’indicarÓ el nom de l’especialista i la consulta on ha d’anar.

RenÚ Robles, neur˛leg i coordinador de Sistemes d'Informaciˇ de Girona, exposa que l’eina Ús molt intu´tiva i que tambÚ beneficiarÓ a la gestiˇ per part dels professionals.

La implantaciˇ d’aquesta nova eina va iniciar-se a l’Hospital Santa Caterina com a prova pilot el passat mes de maig amb la programaciˇ de visites del servei de cardiologia. Des d’aleshores i s’ha anat ampliant a la resta de serveis, i ara ja estÓ plenament implantada. Fins al 13 de juliol s’han enviat mÚs 4.000 SMS interactius que corresponen al 60% dels pacients citat i un 40% d’aquests ha interactuat amb l’aplicaciˇ, un percentatge que es preveu que vagi en augment. A l’Hospital Josep Trueta la previsiˇ Ús comenšar a aplicar el sistema a partir del proper mes d’agost.

RenÚ Robles apunta que l’objectiu del projecte Ús fer un pas endavant en digitalitzaciˇ del sistema de salut i guanyar en sostenibilitat, ja que prenent com a mostra el 40% d’interactuaciˇ obtinguda fins ara, l’estalvi en paper haurÓ estat en un any de mÚs de 46.000 cartes.

Quant al funcionament del sistema, el pacient rebrÓ l’SMS de citaciˇ l’endemÓ de programar la visita o de reprogramar-la si Ús que ha demanat un canvi de dia i un recordatori de cita 72 hores abans. Alhora, si l’usuari no anulĚla ni confirma la cita, uns 15 dies abans de la visita rep un segon SMS d'avÝs perquŔ pugui interactuar. Si no ho fa, se li enviarÓ carta de citaciˇ.

Tall de veu _ RenÚ Robles _ objectiu

Tall de veu _ RenÚ Robles _ eina intuitiva

Tots els podcasts Escoltar ara