Actualitat

Foto: Estació Espai Jove

Convertir els passos del pont de les Peixateries Velles en electricitat o una aplicació sobre esdeveniments culturals personalitzats entre les propostes de joves per la Girona del 2030

dijous 15 de juliol de 2021 | Cultura

Un total de 25 joves han participat en una activitat sobre la ciutat del futur a través de la realitat augmentada dins la Mobile Week.

25 joves de gironina han participat en una activitat emmarcada en l’edició de la Mobile Week per imaginar la Girona del futur a través de la realitat augmentada. L’activitat s’ha dut a terme a l’Estació Espai Jove i ha consistit en un taller de dos dies enfocat a representar cinc escenaris de la ciutat l’any 2030. Els resultats d’aquests projectes giren entorn diversos eixos vinculats al Pla Local de Joventut de la ciutat.

Les propostes treballades giren en torn a 5 eixos: medi ambient, de convivència, d’oci i cultura, de salut i de mobilitat. Dins el primer eix, medi ambient, els joves van proposar un pont de les Peixateries Velles autosuficient que fos capaç de transformar els passos en electricitat i que disposés d’un hort regat a través d’un col·lector d’aigües pluvials. Júlia Carol i Andreu forma part del Projecte de Medi Ambient i explica en què consisteix el projecte.

Una altra proposta consisteix en una aplicació mòbil que notifica a qui es troba a l’àrea metropolitana de Girona les propostes d’oci i cultura que tenen lloc al territori en format holograma en 3D. Ho explica Carla Giró Ricart, que forma part del projecte Cooltura.

També s’ha proposat un sistema de bombolles transparents a l’interior de les quals s’hi poden desenvolupar activitats; un jardí zen enfocat a la meditació i la salut emocional amb diverses estàtues, les quals permetrien llegir i compartir experiències relacionades amb la depressió, l’angoixa, la soledat i l’estrès través d’un QR, una altra que tindria la funció de robot terapeuta d’accés lliure i gratuït les 24 h del dia i que funcionaria amb intel·ligència artificial; o un 2030 sense cotxes ni vehicles de transport individual, només transport sostenible i col·lectiu, i amb més arbres i vegetació al carrer de Barcelona.

Totes les propostes es poden veure fins al 31 de juliol a través d’una webapp, una aplicació virtual que no suposa la descàrrega de programari al telèfon mòbil. Per poder visualitzar els escenaris en realitat augmentada, cal estar físicament a l’indret on s’ha geolocalitzat i llegir el codi QR que hi ha a cada punt.


Tall de Veu_Júlia Carol

Tall de Veu_Carla Giró

Tots els podcasts Escoltar ara