Actualitat

Foto: Girona FM

El toc de queda afectarà Girona i 19 municipis gironins més

dijous 15 de juliol de 2021 | Societat

La mesura, que està a l’espera del posicionament del TSJC, entraria en vigor aquest cap de setmana i s’aplicaria d’1 de la matinada a 6 del matí.

Torna el toc de queda a Catalunya. La mesura està ara a l’espera de la validació del TSJC, però la intenció del govern és aplicar-ho entre la 1 de la matinada i les 6 del matí i que entri en vigor aquest mateix cap de setmana durant un període mínim de 7 dies.

Així ho anunciava ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, reconeixent que és una mesura severa, però necessària per frenar l’onada de contagis de les últimes setmanes.

El toc de queda s’aplicaria a tots els municipis amb una població major 5.000 persones i una incidència de contagis igual o superior als 400 per cada 100.000 habitants. Entre aquests es trobaria Girona, però també 19 municipis gironins més. A la comarca del Gironès, per exemple, els municipis afectats pel toc de queda serien, a banda de Girona, Sarrià de Ter, Celrà, Cassà de la Selva i Llagostera. Altres municipis, com Salt, quedarien exempts.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va avalar ahir la mesura -abans de l’anunci de la Generalitat-, però reconeix que li genera dubtes la manera com es pot aplicar de manera selectiva a alguns municipis.

Més enllà del toc de queda, des d’avui es torna a establir el límit de 10 persones per a reunions socials, tant en espais públics com privats, i les activitats d’oci i restauració hauran de tancar a dos quarts d’1 de la matinada. Alhora, les taules a la restauració es limiten a 6 persones a l’interior i 10 a l’exterior.

Tall de Veu_Pere Aragonés

Tall de Veu_Marta Medrenes_Toc de queda

Tots els podcasts Escoltar ara