Actualitat

Foto: Girona FM

La nova comissaria de Santa Eugènia serà una realitat el gener del 2023

dimecres 14 de juliol de 2021 | Infraestructures

Prestarà servei els 365 dies de l’any les 24 hores del dia i vetllarà per reduir la inseguretat al sector de Santa Eugènia.

Girona tindrà una nova comissaria de Santa Eugènia. L’equipament vol descentralitzar els equipaments públics als diferents barris de la ciutat i vetllar per reduir la inseguretat i donar una resposta ràpida al barri de Santa Eugènia, però també de Can Gibert i Sant Narcís. En un primer moment es va presentar com una subcomissaria, però després s’ha decidit convertir-ho en una segona comissaria, que junt amb la dotació fixa que s’hi destini, comptarà també amb una de les unitats del cos que dona servei a tota la ciutat, segurament de motoristes.

Eduard Berloso, regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, explica que estarà operativa els 365 dies de l’any les 24 hores del dia.

El projecte de la nova comissaria de Santa Eugènia ha de passar ara un procés d’aprovació i licitació per part del Consell que el consistori calcula que es pot allargar fins a finals d’any. D’aquesta manera, l’execució del projecte s’iniciaria a principis de 2022 amb un termini previst de 12 mesos. Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, afirma que la nova comissaria de Santa Eugènia preveu estar llesta el gener del 2023.

La nova comissaria s’ubicarà a l’antiga masia de Can Burrassó i suposaran un cost de 799 mil euros. En total, La nova instal·lació compta amb un total de 372 metres quadrats de superfície construïda, dels 261 metres quadrats són superfície útil, distribuïts en una planta baixa i dos pisos. Hi haurà dues entrades diferenciades i es donarà preeminència al vidre, i es tindrà molt el compte l’eficiència energètica.

El consistori també ha aprofitat la presentació del projecte de la nova comissaria per exposar que s'està treballant per incrementar la plantilla de la Policia Municipal, que ara compta amb 157 agents, dels quals 9 estan a l'Escola de Policia i es preveuen incorporar entre setembre i octubre.

Tall de veu _ Marta Madrenas

Tots els podcasts Escoltar ara