Actualitat

Foto: Girona FM

L'Auditori de Girona presenta la nova temporada del segon semestre del 2021 amb un compromís cap a la creació artística

dimecres 14 de juliol de 2021 | Cultura

Chucho Valdés, Ghost-Note, l'Orquestra de la Ràdio d'Hongria, Rigoberta Bandini i Roger Mas són alguns dels artistes que forman part de la programació.

L'Auditori de Girona comptarà amb 23 propostes d'estils diversos, entre les quals nou de clàssica, dotze de moderna i dues de familiars, en la programació de la nova temporada del segon semestre del 2021.

En aquesta nova temporada, més enllà del vessant d'exhibició, l'Auditori ha presentat "Compromís creació", un segell especial per als projectes en els quals s'ha involucrat en el procés de creació artística. David Ibañez és el director de la Fundació Auditori Palau de Congressos.

En aquesta ocasió, comptaran amb el segell Zb·Yu·Ra, amb un concert en el marc de la seva gira de presentació; Mazoni, amb una aportació especial i l'acollida de l'estrena del disc; Manel Fortià – Libérica, amb la coproducció del projecte; Orquestra de Girona, amb el procés d'assaig de la producció d'El telèfon o l'amor a tres; la GiO amb Francesc Prat i Xavier Sabata, desenvolupant el procés d'assaig de la producció; la Black Music Big Band amb Ensemble JOCG, donant suport al projecte pedagògic; i la Coral Geriona & Girona Banda Band, acollint els assajos d'aquesta producció.

Pel que fa a les músiques modernes, el cartell de la nova temporada ofereix una programació estilísticament diversa, amb propostes variades que van des del rock, al neofolk, passant per la cançó d'autor, el jazz, la música llatina, el flamenc, el pop i l'electrònica, entre d'altres. Ho explica David Ibañez.

La nova temporada de música clàssica, d'altra banda, oferirà destacats noms internacionals al costat de destacats intèrprets del país. S'hi podrà veure Miura – Roozeman – Varvara, tres autèntiques estrelles de la clàssica que s'han unit per actuar a trio i que interpretaran un programa que inclou Schubert, Beethoven. També hi actuarà l'Orquestra de Girona, que presentarà El telèfon o l'amor a tres, una òpera que critica de manera divertida l'ús desmesurat del telèfon en les relacions personals. Ho explica l'assessor de música clàssica, Víctor García de Gomar.

Pel que fa a la programació per al públic familiar, la nova temporada oferirà JOJO, història d'un orangutan, una proposta escènica de poesia visual, sense text, narrada amb la sorra i la manipulació de titelles. Un espectacle de la Companyia Ytuquepintas (14 de novembre). També s'hi podrà veure Nadales pels més menuts, un concert per als infants de 0 a 4 anys (19 de desembre).

Precisament un dels moments destacats de la programació de tardor a l'equipament gironí és l'època nadalenca. Enguany, s'han programat 7 espectacles entre el 10 de desembre i el 9 de gener, per a un públic ampli i divers.

Les entrades i abonaments ja estan a la venda a través del web www.auditorigirona.org. Seguint la normativa actual, l'Auditori de Girona segueix amb l'aforament del 70% i se segueixen aplicant de manera estricta totes les mesures per a la prevenció de la COVID-19 per fer de l'equipament un espai segur.

Pel que fa a La Marfà – Centre de Creació Musical, aquest any l'equipament oferirà 19 activitats obertes al públic i enfocades a la formació i la divulgació musicals en la nova programació. L'objectiu és seguir potenciant la música com a disciplina artística en el territori gironí.. Quim Ayats és el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona.

Les inscripcions a les activitats es poden realitzar a través del web de La Marfà. Totes les propostes s'adaptaran a les mesures de prevenció i higiene amb motiu de la COVID-19 requerides en cada moment. Podeu consultar la programació completa a la web de l’Auditori i a la de La Marfà.

Tall de veu_Víctor García

Tall de veu_Quim Ayats

Tall de veu_David Ibañez_modernes

Tall de veu_David Ibañez_compromís

Tots els podcasts Escoltar ara