Actualitat

L’Ajuntament de Girona programa una trentena de visites guiades gratu´tes aquest estiu amb el patrimoni natural i cultural com a fil conductor

dimecres 14 de juliol de 2021 | Cultura

L'acciˇ forma part de la campanya "Regala Girona" adrešada a reactivar l'economia local i tindrÓ lloc fins al mes de setembre.

L'Ajuntament de Girona ha programat aquest estiu una trentena de visites guiades gratu´tes amb l'objectiu d'oferir alternatives a qui visiti la ciutat per descobrir i redescobrir diferents espais de Girona mÚs enllÓ del Barri Vell. Fins al 12 de setembre s'han organitzat diverses propostes innovadores amb el patrimoni natural i cultural com a fil conductor.

L'acciˇ s'emmarca en la campanya "Regala Girona", que el consistori va engegar per posar en valor el rol dels productes i serveis de proximitat. Gl˛ria Plana Ús la regidora de Promociˇ Econ˛mica de l'Ajuntament de Girona.

Les visites s'ofereixen en catalÓ i van a cÓrrec de diferents agents del territori. Concretament, de l'Associaciˇ de Guies de Girona i d'empreses de guiatge de la ciutat com GIGSgirona, La Mosca Tours, Girona Explorers, XPlore Girona i Aromes al Bosc i la companyia de teatre La Min˙scula. L'Associaciˇ Nordic Walking Girona tambÚ durÓ a terme dos tallers d'iniciaciˇ a la marxa n˛rdica com a mostra de turisme actiu.

La temÓtica de les activitats girarÓ entorn al patrimoni cultural i natural de la ciutat. Sˇn declaracions de Gl˛ria Plana.

A mÚs, amb l'objectiu de millorar la qualitat turÝstica de la destinaciˇ i afavorir la inclusiˇ universal dels recursos turÝstics, alguna de les vistes guiades s'oferirÓ amb servei d'audiodescripciˇ, interpretaciˇ en llengua de signes, adaptaciˇ per a discapacitats intelĚlectuals i per a persones amb mobilitat redu´da.

Cal destacar que les empreses de guiatge de Girona i l'Associaciˇ de Guies de la ciutat han pogut assistir a dues formacions organitzades per l'└rea de Promociˇ Econ˛mica de l'Ajuntament de Girona sobre guiatge en patrimoni natural i cultural. Ho explica Gl˛ria Plana.

L'aforament Ús limitat i les inscripcions s'han de realitzar a travÚs de cadascuna de les organitzacions participants.

Tall de veu_Gl˛ria Plana_guiatge

Tall de veu_Gl˛ria Plana_propostes

Tall de veu_Gl˛ria Plana_objectiu

Tots els podcasts Escoltar ara