Actualitat

Foto: Girona FM

Un informe signat per la interventora municipal alerta que l'Ajuntament de Girona supera el límit de contractes temporals marcat per la llei

dimarts 13 de juliol de 2021 | Política

Per la seva banda, l’equip de govern apunta que les observacions que es fan “no són greus”.

L’Ajuntament de Girona va portar ahir a ple un informe signat per la interventora municipal que fiscalitza les despeses de personal entre els anys 2018 i 2019, quan Junts x Catalunya formava encara govern en solitari. L’informe conclou, entre d’altres, que el consistori supera el límit del 8% de temporalitat marcat per la llei, ja que fins al 26% dels contractes en aquell moment eren temporals, i que més d’una vintena de treballadors o interins encadenen contractes temporals, ocupant llocs de treball estructurals.

Les conclusions de l’informe van aixecar crítiques entre els 3 grups de l’oposició. Són declaracions d’ahir al ple municipal del mes de juliol de Lluc Salellas, portaveu de Guanyem Girona, i Bea Esporrin, regidora del PSC Girona.

Guanyem Girona també va criticar que el govern hagi tornat a nomenar un coordinador d'empreses municipals, grans contractes i gestió territorial. Un càrrec que abans havia ocupat l’ara regidor Eduard Berloso i que ara passa a ocupar-lo Jordi Rubio, que havia estat coordinador d’Alcaldia. Salellas apunta així que s’ha anomenat una “persona de partit” sense carrera pública.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia d'Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, Maria Àngels Planas, apunta que les observacions que recull l’informe "no són greus" i que l'equip de govern ja està actuant per corregir-les.

Un altre punt remarcat durant el ple va ser que el càrrec de coordinador de grans contractes havia de tenir una durada de dos anys, fins al juny d'aquest 2021, i l’oposició critica la intenció d’allargar-lo fins a finals de mandat. Com a resposta, Planas assegura que com que el nou contracte de neteja encara no s’ha adjudicat, el seu manteniment era “molt clar”.

Tall de veu _ Lluc Salellas _ contractes temporals

Tall de veu _ Maria Àngels Planas _ no hi ha observacions greus

Tall de veu _ Lluc Salellas _ coordinador de grans contractes

Tall de veu _ Bea Esporrín _ contractes temporals

Tots els podcasts Escoltar ara