Actualitat

Foto: Creu Roja Girona

La Creu Roja realitza diversos tallers per contribuir a millorar la gestió de la salut individual a col·lectius immigrants a Girona

dimarts 13 de juliol de 2021 | Salut

S’ofereixen diferents materials per ajudar els participants a identificar fàcilment la simptomatologia de malalties com el VIH, la Covid-19 i la tuberculosi.

Amb el propòsit de contribuir a fer que els col·lectius immigrants puguin millorar la gestió i el control de la seva salut individual i el seu benestar físic, psíquic i social, Creu Roja, en col·laboració amb Novartis, està celebrant tallers d'informació i sensibilització sobre salut.

Les activitats s'estan desenvolupant amb l'objectiu d'impulsar el coneixement sobre diferents malalties hereditàries i infeccioses -malaltia de cèl·lules falciformes, que es tracta d'una malaltia òrfena, COVID-19, VIH, tuberculosi i hepatitis C i proporcionar eines de suport, com materials informatius, que ajudin a aquestes persones a identificar fàcilment la simptomatologia de cada patologia i com actuar en cada cas. Mireia Medina és membre de l'àrea de Salut de Creu Roja Girona.

Les sessions comptaran amb la participació de 25 persones originàries de països com Mali, Colòmbia, Hondures, o el Senegal. Durant aquestes, realitzades gràcies als recursos d'Atenció Humanitària i de l'àrea de Salut de Creu Roja, s'han lliurat als i les assistents díptics informatius en quatre idiomes diferents on es recull la simptomatologia de cada malaltia, les vies de transmissió i les línies d'acció per controlar la malaltia i evitar la transmissió de virus. Així mateix, també s’ha repartit un “kit de salut” amb material de prevenció com ara preservatius, mascaretes i un cor anti-estrès.

Els tallers es duen a terme de manera presencial complint les mesures de protecció decretades.

Tall de veu_Mireia Medina

Tots els podcasts Escoltar ara