Actualitat

El Procicat anuncia noves mesures per evitar l’expansió de la Covid-19

dimarts 13 de juliol de 2021 | Salut

Entraran en vigor entre avui i demà. Entre elles, es preveu tancar l’oci nocturn a dos quarts d’1 de la matinada i no es permetran trobades de més de 10 persones ni a interiors ni a exteriors.

El govern vol frenar l'elevada incidència de la pandèmia amb noves mesures. Així entre avui i demà entraran en vigor les següents limitacions:

Les trobades socials no podran ser de més de 10 persones ni en exteriors ni en interiors.

Totes les activitats han de finalitzar a dos quarts d'una de la matinada. Pel què fa a la restauració, a aquesta hora ja hauran d'haver recollit per tancar i també haurà d'acabar el servei a domicili.

En el cas dels esdeveniments culturals, a més, el públic haurà d'estar assegut. A banda dels límits d'aforament, aquests actes hauran de comptar amb un espai de 2,5 metres quadrats per persona.

No es pot menjar ni beure en grup a la via pública, exceptuant els àpats en el marc d'activitats escolars.

D’altra banda, el govern també recomana als ajuntaments que limitin l'accés a parcs, platges i altres espais públics exteriors entre dos quarts d'una de la matinada i les sis del matí.

Sobre les restriccions en casaments i altres cerimònies civils i religioses, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que es manté l'aforament al 70%. Es manté el límit de 6 persones per taula a l'interior i 10 a l'exterior. No es permet el ball.

Tots els podcasts Escoltar ara