Actualitat

Foto: Girona FM

Girona suma més de 700 contagis en un dia i es disparen els ingressos a l'UCI

dimarts 13 de juliol de 2021 | Salut

La regió sanitària de Girona suma un total de 722 contagis nous de Covid-19 d'ahir a avui i 7 pacients més a l'UCI, fins a un total de 23 pacients greus.

La regió sanitària de Girona suma un total de 722 contagis nous de Covid-19 en un dia. Es manté així la tendència a l’alça dels darrers dies amb les dades disparades. La mateixa situació es dona als hospitals, que comencen a rebre cada vegada més pacients greus. Avui hi ha 84 ingressats arreu de la regió, 8 més que ahir, dels quals 23 estan a l’UCI, 7 més que els registrats ahir. El risc de rebrot, en canvi, baixa lleugerament fins a 1.180 punts i no es notifica cap defunció en les darreres 24 hores.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, va aprofitar ahir el Ple Municipal ordinari del mes de juliol per recordar als gironins i gironines que la situació a la ciutat és molt dolenta i fer un crit a la responsabilitat i a la solidaritat. Alhora, va alertar que els casos entre el personal sanitari també s’estan disparant.

Com a dada positiva, la campanya de vacunació avança a bon ritme a la regió. Fins a la darrera actualtizació de Salut, en data d’ahir, un total de 395.418 gironins ja havien completat la pauta de vacunació i prop de 486 mil han rebut ja una dosi de la vacuna contra la Covid.

Tall de veu _ Marta Madrenas

Tots els podcasts Escoltar ara