Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona destina prop de 280 mil euros a ajudes pel sector artístic i cultural

dilluns 12 de juliol de 2021 | Cultura

La convocatòria de sol·licituds ja està oberta i s’allargarà fins divendres 30 de juliol.

El consistori gironí ha obert les convocatòries d'ajuts i programes de suport i acompanyament al sector de la cultura corresponents a l'any 2021. En concret, dels dels Ajuts Girona Kreas, Amplia Cultura, i el Programa d'acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office.

Quim Ayats, vicealcalde i regidor de cultura de l’Ajuntament de Girona, exposa que són ajudes destinades a donar suport al sector cultural de la ciutat.

El primer dels ajuts, el Girona Kreas, consisteix en beques i subvencions per fomentar la formació, la creació, i la producció i exhibició artística de projectes del territori i compta amb una partida de 150 mil euros. Els projectes han d'estar relacionats amb els àmbits de la música, el teatre, la dansa, el circ, la literatura, les arts visuals, els audiovisuals, els videojocs i multimèdia, o la cultura tradicional i popular. Ho explica Quim Ayats,

D'altra banda, la subvenció Amplia Cultura és per a activitats culturals complementàries a l'oferta municipal, i que per tant cobreixin activitats amb poca oferta o inexistent, o amb finalitat inclusiva i d'acció social, i compta amb un import de 107.980 euros. Aquests ajuts es destinen al suport d'activitats culturals, de promoció i exhibició, en l'àmbit de les arts escèniques, musicals, visuals, audiovisuals, literatura, cultura popular i tradicional, patrimoni cultural, que complementin l'oferta cultural municipal.

Finalment, destaca el programa d'acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office que va néixer el 2020, i que aquest any torna amb un import total de l'ajut de 20.000 euros. Es dirigeixen a creadors i a creadores o productores emergents que vulguin desenvolupar un projecte, o una fase d'un projecte, amb finalitat artística dins del marc d'un acompanyament audiovisual i cinematogràfic, i del qual el procés de desenvolupament o bé d'orientació professional es porti a terme a la ciutat de Girona.

El total, el consistori ha destinat un import total de 277.980 euros als ajuts corresponents a l'any 2021. El termini de presentació de sol·licituds ja està obert i s’allargarà fins el divendres 30 de juliol.

Tall de Veu_ Quim Ayats_ Girona Kreas

Tall de Veu_ Quim Ayats_Ajuts km 0

Tots els podcasts Escoltar ara