Actualitat

Foto: IAS

L’Hospital Santa Caterina de Salt doblarÓ la capacitat de l’Órea d’endosc˛pies

dilluns 12 de juliol de 2021 | Salut

Les obres, que es preveuen acabar a finals del primer trimestre del 2022, permetran assumir l’increment d’activitat i realitzar nous tractaments guiats per esc˛pia.

El servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Santa Caterina de Salt passarÓ a tenir dues sales d’endosc˛pies, una de nova creaciˇ i una totalment reformada i equipada. Aquesta ampliaciˇ permetrÓ assumir l’increment progressiu de l’activitat del Programa de cribratge de cÓncer de c˛lon i recte, l’augment del nombre d’endosc˛pies diagn˛stiques per sospita clÝnica, programades i urgents, i realitzar nous tractaments guiats per esc˛pia, com ara les endopr˛tesis, les mucosectomies complicades o les polipectomies de risc.

Josep Costa Ús el director mŔdic de l’Hospital Santa Caterina.

La reforma es farÓ utilitzant els dos patis adjacents al servei actual: en un d’ells s’hi ubicarÓ la nova sala d'endosc˛pies i l’altre servirÓ per separar els circuits de professionals, logÝstica i residus, de manera que es podrÓ comptar amb un espai especÝfic per a la preparaciˇ del pacient, una Órea per a l’observaciˇ i recuperaciˇ del pacient en estat mÚs crÝtic; i una sala de rentat i desinfecciˇ de l’aparellatge que s’utilitza en la prÓctica d’endosc˛pies. La previsiˇ Ús que les obres s’inicin el proper mes de setembre i acabin a finals del primer trimestre de l’any vinent. Ho explica Josep Costa.

La unitat d’endosc˛pies de l’Hospital Santa Caterina Ús de referŔncia per la poblaciˇ de la seva Órea d’influŔncia i dona cobertura a uns 170.000 habitants del GironŔs i Selva interior. Costa afegeix que aquesta ampliaciˇ permetrÓ donar resposta a les 3.300 endosc˛pies que es fan cada any i reduir-ne la llista d’espera.

L’Institut d’AssistŔncia SanitÓria ha adjudicat les obres de reforma i ampliaciˇ de l’Órea d’endosc˛pies a l’empresa Constructora del Cardoner SA, per un import de prop de 600 mil euros (595.893’44 en concret, IVA Incl˛s).

Tall de Veu_ Josep Costa_Balanš

Tall de Veu_Josep Costa_Millores

Tall de Veu_Josep Costa_Terminis

Tots els podcasts Escoltar ara