Actualitat

Foto: @girona_cat

L'Ajuntament de Girona vol establir la gratu´tat de la Girocleta per al jovent de 16 anys i del servei d'autob˙s per a l'acompanyament escolar

dilluns 12 de juliol de 2021 | Societat

Les dues mesures es duran a aprovaciˇ al ple d’avui.

L’Ajuntament de Girona preveu incloure dos nous sup˛sits de gratu´tat en el transport p˙blic de la ciutat en la proposta d'ordenanša tarifÓria del transport p˙blic que es durÓ a aprovaciˇ inicial en el Ple ordinari del mes de juliol, avui. Concretament, el consistori vol establir la gratu´tat de la Girocleta per al jovent de 16 anys i del servei d’autob˙s per a l’acompanyament escolar d’infants en situaciˇ de vulnerabilitat. Les dues mesures s’afegirien a les tarifes del transport p˙blic de bus i bicicleta municipals vigents a dia d’avui i entrarien en vigor aquest mateix any. Marta Sureda Ús la regidora de Mobilitat i Via P˙blica de l’Ajuntament de Girona.

En el cas de la targeta d’acompanyament escolar, aquesta permetria fer quatre viatges al dia en autob˙s, durant el curs escolar, al tutor o tutora que acompanyÚs l’infant a l’escola. Seria vÓlid en cas de menors d’entre 3 i 12 anys, escolaritzats i empadronats a Girona, amb domicili lluny del centre educatiu. └dam Bertran Ús el regidor d’Educaciˇ i Esports de l’Ajuntament de Girona.

Quant a la gratu´tat de la Girocleta, se’n beneficiarien al llarg d’un any els nois i noies de 16 anys empadronats a Girona, durant els primers 30 minuts d’˙s del servei.

A banda d’aquestes novetats, l'ordenanša tarifÓria del transport p˙blic de la ciutat recolliria, com fins ara, tarifes gratu´tes d’autob˙s per a infants menors de 12 anys i per a persones grans; a banda d’altres tarifes redu´des, com aquelles destinades als estudiants o al jovent, o les que premien l’˙s habitual del transport p˙blic. Ho explica Marta Sureda.

De moment, l'ordenanša s'aprovaria inicialment per ple i es traslladaria a la Comissiˇ de Preus de Catalunya, que tindria tres mesos per pronunciar-se.
L'ordenanša reguladora de la prestaciˇ patrimonial de carÓcter p˙blic no tributari derivada de la prestaciˇ del servei del transport colĚlectiu urbÓ i servei de transport p˙blic amb bicicleta de la ciutat s’aplica a les lÝnies 1, 2, 5, 7, 8, 10, 11 i 12 de l’autob˙s urbÓ i al de transport p˙blic amb bicicleta Girocleta.

Tall de veu_└dam Bertran

Tall de veu_Marta Sureda_ple

Tall de veu_Marta Sureda_accions

Tots els podcasts Escoltar ara