Actualitat

Foto: @girona_cat

El servei de Mediació i Dinamització del Barri Vell, en la primera fase del mapeig, detecta que la manca de tranquil·litat, la brutícia, el soroll, el turisme i la convivència són fonts de conflicte al barri

dilluns 12 de juliol de 2021 | Societat

Un 36% dels enquestats consideren que la conflictivitat s’origina amb persones que estan de pas al barri.

La manca de tranquil·litat, la brutícia, el soroll, el turisme i la convivència són fonts de conflicte al Barri Vell de Girona. Així ho detecta el servei de Mediació i Dinamització del Barri Vell en la primera fase de mapeig. El servei ha pogut identificar quines són les fonts de conflictivitat que existeixen al Barri Vell a partir d’enquestes, reunions, campanyes i sessions de webinar, en què han participat unes 240 persones.

Una altra dada que revelen els resultats és que gairebé la meitat dels enquestats consideren que hi ha conflictes de forma freqüent o molt freqüent, i un 36,7% perceben que aquests estan protagonitzats per persones que estan de pas al barri. Paloma Lavandeira és advocada i directora del servei de mediació del Barri Vell.

Com a resposta a aquestes conclusions, el mateix equip ha elaborat cinc propostes. Un dels projectes es basa a fer ús de la tecnologia GPS per ordenar el flux de turistes al Barri Vell. La intenció és fomentar un turisme sostenible, que permeti gaudir del barri i de l’arribada de turistes a la vegada i consisteix a dissenyar un mapa en temps real dels grups de turistes al barri, per evitar aglomeracions en punts concrets. Un altre projecte tracta d’incorporar sonòmetres en punts de més soroll, entre d’altres. Són declaracions de Paloma Lavandeira.

Les accions es duran a terme des del servei, tot i que consideren necessària la implicació d’actors com l’Ajuntament de Girona, l’Associació de Veïns o la Cambra de Comerç. Ho explica Paloma Lavandeira.

Ara el servei de mediació entra en una nova fase, en la qual es vol contactar amb altres col·lectius, com les comunitats de veïns o la gent gran.

Tall de veu_Paloma Lavandeira_institucions

Tall de veu_Paloma Lavandeira_percentatges

Tall de veu_Paloma Lavandeira_conclusions

Tots els podcasts Escoltar ara