Actualitat

Foto: Girona FM

El cicle de joves intèrprets Estiu&Jazz oferirà 9 concerts entre el 16 de juny i el 25 de juliol

dijous 10 de juny de 2021 | Cultura

El certamen vol ser un aparador dels joves talents de proximitat en l’àmbit del jazz i enguany s’amplia a més espais de Girona i Salt.

El cicle de joves intèrprets Estiu&Jazz arriba enguany a la seva 5a edició i ho fa amb un total de 9 concerts, entre el 16 de juny i el 25 de juliol. Enguany, com a novetat, la programació s’amplia a més espais de la ciutat de Girona i també a Salt: es faran 4 concerts a la Casa de Cultura, 2 més al Centre Cívic de Pont Major, un concert al Centre Cívic de Sant Narcís, un altre a l’Auditori de la Fundació Valvi i un darrer concert al pati de l’Escola Municipal de Belles Arts de Salt.

Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, destaca la voluntat del cicle d’arribar a tots els barris de la ciutat.

El cicle manté l’aposta de donar veu a les noves generacions d’artistes del jazz, de casa nostra, i amb una voluntat clara d’arribar a un públic més diversificat. Francesc Ubanell, director d’Estiu&Jazz, assegura que el cicle té una clara línia pedagògica, tant pels artistes com pel públic.

El tret de sortida a la programació el donarà un combo dels estudiants de nivell avançat de l’Escola de Música Moderna de Girona (16 de juny, a les 10h, al pati de l’Escola Municipal de Belles Arts de Salt), que enguany s’estan preparant per presentar-se a les proves de nivell per accedir a un grau superior de música. Els seguirà el jove trompetista empordanès Joan Mar Sauqué (2 de juliol, 20h, Centre Cívic Pont Major) que intrepretarà per primera vegada a Girona les cançons del seu nou àlbum “Gone with the Wind”. També formaran part del certamen Denis Suárez Quartet, Pablo Martín Trio, Marta Duran Quartet i Pau Mainé Trio, que ompliran el pati de la Casa de Cultura cada diumenge al vespre de juliol, Laura Milazzo & Joel Moreno (3 de juliol, 20h, Fundació Valvi) i el grup Blue Velvet (15 de juliol, 20h, Centre Cívic Sant Narcís). Alhora, el cicle també ha programat una jam session pel 9 de juliol al Centre Cívic Pont Major.

Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, assegura que el cicle Estiu&Jazz esdevé un aparador del talent jove i de proximitat i que, alhora, situa Girona com a ciutat de jazz.

La majoria dels concerts seran d’accés gratuït i els de pagament seran per un preu simbòlic. Les entrades es poden consultar a la web de cada espai o bé a artelier.cat.

Tall de veu _ Quim Ayats

Tall de veu _ Francesc Ubanell

Tall de veu _ Albert Piñeira

Tots els podcasts Escoltar ara