Actualitat

Foto: apuntmedia.es

Ja es pot demanar el passaport Covid europeu

dimecres 9 de juny de 2021 | Salut

EntrarÓ en vigor l'1 de juliol, per˛ ja funciona en fase de proves des d'aquest dilluns en 9 pa´sos comunitaris. Es pot obtenir a travÚs del web La Meva Salut o el Ministeri de Sanitat.

Els ciutadans que ho desitgin ja poden demanar el passaport Covid europeu. EntrarÓ en vigor l'1 de juliol, per˛ ja funciona en fase de proves des d'aquest dilluns en 9 pa´sos comunitaris: Espanya, GrŔcia, Alemanya, Dinamarca, CroÓcia, Rep˙blica Txeca, BulgÓria, Pol˛nia i LituÓnia.

L'expedeixen les comunitats aut˛nomes, en format digital o en paper, i tÚ validesa a tota la UE durant un any. A Catalunya, es demana a travÚs del web LamevaSalut i a travÚs del web del ministeri de Sanitat.

Durant els primers dies el certificat estarÓ accessible en versiˇ digital i properament estarÓ tambÚ disponible a les aplicacions m˛bils i en altres formats. Cal acreditar-se amb el DNI o la targeta sanitÓria i entrar dins l'apartat "Informes i Resultats".
El passaport acreditarÓ que s'ha passat la Covid en els ˙ltims 6 mesos (i com a mÝnim fa mÚs de 14 dies), s'ha rebut alguna de les vacunes homologades per l'EMA (la pauta completa) o s'ha donat negatiu en un test d'antÝgens en les ˙ltimes 48 hores o una PCR en les ˙ltimes 72 hores.

No Ús obligatori per˛ en el cas d'Espanya, el que sÝ que Ús obligatori per viatjar o per entrar al paÝs, si no es tÚ el passaport Covid, Ús omplir un formulari de control sanitari a travÚs de la web d’Spain Travel Health.

Tots els podcasts Escoltar ara