Actualitat

Foto: Girona FM

L’Ajuntament de Girona inicia la redacció del Pla local de joventut

dimecres 9 de juny de 2021 | Societat

El document té en compte la participació dels alumnes i la revisió de la feina feta per part dels grups municipals. Entre les activitats que es desenvoluparan amb l’alumnat destaca un taller de realitat augmentada.

El Pla local de joventut de l’Ajuntament de Girona comença la seva redacció i estarà totalment definit i es començarà a desenvolupar abans de l’estiu. El consistori gironí ha apostat per un Pla que s’anirà desenvolupant entre el 2021 al 2025 i que està dividit en dues etapes: una primera totalment participativa en la qual els joves alumnes són el centre i una segona de revisió de les conclusions extretes amb els grups municipals. Quim Ayats és el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona.

L’estructura del Pla està elaborada d’acord amb al Pla Nacional de Joventut i té en compte en aquesta primera part l’edat dels joves dividits en diferents franges d’edats. Algunes de les accions previstes es duran a terme als instituts d’educació secundària amb tallers perquè l’alumnat faci propostes en diversos àmbits del seu interès, i en una acció prevista els dies 28 i 29 de juny fent ús de tècniques de realitat augmentada. Annabel Moya és la regidora de Joventut i Habitatge de l’Ajuntament de Girona.

Els 6 tallers es duran a terme als instituts Vicens Vives, Montilivi, Narcís Xifra, Santa Eugènia, Carles Rahola i Santiago Sobrequés. Podrà participar qualsevol jove que vulgui ja que les inscripcions són obertes. Són declaracions d’Annabel Moya.

La redacció del Pla Local de Joventut 2021-2025 incorporarà una diagnosi de la situació de les persones joves del municipi, una anàlisi de les polítiques municipals de joventut i del punt on es troben en aquest moment i les línies d’actuació que es considerin prioritàries a partir dels diversos processos participatius que s’estan duent a terme.

Tall de veu_Quim Ayats

Tall de veu_Annabel Moya_taller

Tall de veu_Annabel Moya_estructura

Tots els podcasts Escoltar ara