Actualitat

Foto: @VedrunaGirona

La selectivitat a Girona: sense incidències, a 11 seus diferents, i sense diferències en la demanda dels exàmens en castellà

dimecres 9 de juny de 2021 | Educació

3.600 gironins enceten avui el segon dia de selectivitat amb els exàmens de Llengua i Literatura Catalana, de Llengua estrangera, Electrotècnia, Economia de l’empresa i Literatura Catalana

Segona jornada de les Proves per l’Accés a la Universitat pels alumnes del batxillerat marcat pel coronavirus. Aquest matí ha estat el torn dels exàmens de Llengua i Literatura Catalana, i després, de Llengua estrangera. A la tarda, Electrotècnia, Economia de l’empresa i Literatura Catalana. A Girona s’examinen un total de 3.644 estudiants, el que suposa 152 alumnes més que l’any anterior.

Nela Hidalgo és la coordinadora de les PAU a la demarcació de Girona.

La primera jornada de selectivitat, ahir, va tirar endavant sense incidències destacades. Les proves, enguany, mantenen la durada ampliada a 4 dies i el mateix format descentralitzat que l’any passat, amb 11 seus (1 més que l’any passat) per les facilitats que han posat els instituts. També es mantenen tots els protocols sanitaris: ús de gel hidroalcohòlic i mascareta durant totes les proves, distància de seguretat entre les taules i l’ús de la mateixa cadira els 4 dies de proves. Ho explica Nela Hidalgo.

Una de les notícies d’última hora relacionada amb les PAU ha estat la resolució del TSJC d'aquest dilluns, un dia abans de l’inici de les proves, de permetre a tots els alumnes escollir en quina de les tres llengües oficials volen fer les proves fora dels exàmens de llengua. Nela Hidalgo assegura que hi ha cartells a les aules que informen els estudiants de la possibilitat de fer exàmens en català, castellà o aranès, que els vigilants de cada aula també n’han informat, i que no hi ha hagut canvis en la demanda de fer exàmens en castellà.

Durant la jornada de demà serà el torn dels exàmens d’Història, Dibuix Artístic, Llatí i Matemàtiques al matí, i Dibuix tècnic, Història de la filosofia i Literatura castellana a la tarda. El darrer dia, divendres, tancarà amb Química, Disseny i Geografia al matí i Biologia, Cultura audiovisual, Grec i Tecnologia audiovisual com a últim examen.

Tall de veu _ Nela Hidalgo _ exàmens en castellà

Tall de veu _ Nela Hidalgo _ 3.000 alumnes

Tall de veu _ Nela Higaldo _ primera jornada selectivitat 2021

Tots els podcasts Escoltar ara