Actualitat

Foto: Creu Roja Girona

Creu Roja distribueix gairebé 3 tones d’aliments a 20.000 persones vulnerables de comarques gironines

dimecres 9 de juny de 2021 | Societat

El nombre de persones que necessiten ajuda per menjar segueix creixent arran de la pandèmia, amb més beneficiaris aquest any que l'anterior, quan va esclatar la Covid.

Creu Roja distribuirà durant aquest mes de juny gairebé 3 tones d’aliments a un total de 20.757 persones vulnerables de comarques gironines. Es tracta de la primera fase del Programa 2021 d'Ajuda Alimentària, cofinançat per la Unió Europea (en un 85% a través del FEAD) i per l’Estat Espanyol.

La situació de pobresa a la demarcació ha empitjorat considerablement arran de la pandèmia de la Covid-19, provocant un creixement dels beneficiaris de l’entitat. El pic més alt es va registrar entre març i juny de 2020, i ara, tot i la recuperació econòmica que es preveu amb la campanya de vacunació i l’aixecament progressiu de restriccions, el nombre de beneficiaris es manté a l’alça. Ho explica Marta Molist, responsable dels programes d’ocupació i extrema Vulnerabilitat de Creu Roja Girona.

Els aliments a distribuir dins el Programa 2021 d'Ajuda Alimentària són de caràcter bàsic, nutritius, poc peribles i fàcils de transport i d’emmagatzemar. La 'cistella' inclou arròs, mongetes cuites, llet sencera, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i potets infantils de fruita i de pollastre. Són declaracions de Marta Molist.

Creu Roja porta a terme aquesta distribució d'aliments des de 6 assemblees locals i també a través de 24 organitzacions associades de repartiment. Alhora, complementa aquesta distribució amb altres subvencions i aportacions d’empreses privades que permeten, entre d’altres, fer arribar productes frescos als beneficiaris.

Tall de veu _ Marta Molist _ aliments bàsics

Tall de veu _ Marta Molist _ més beneficiaris que l'any passat

Tots els podcasts Escoltar ara