Actualitat

Foto: Toni Delgado / Cronómetro de Récords

Iho López renova amb l’UniGirona un any més

dimecres 9 de juny de 2021 | Esports

La temporada passada va jugar cedida al GEIEG Uni, tot i participar en els entrenaments de Julbe, i aquest curs tindrà ja fitxa al primer equip

Alfred Julbe ja té fins a 10 peces per perfilar el seu taulell la temporada vinent. La darrera confirmació ha estat Iho López, que passarà a formar part de la plantilla de l’UniGirona per la temporada 2021-2022 després de jugar el darrer curs com a cedida al GEiEG Uni de Lliga Femenina 2 i participar en els entrenaments d’Alfred Julbe.

Pere Puig, director esportiu de l’UniGirona, destaca que la suma d’Iho López a la plantilla va en la línia de l’objectiu del club d’apostar per jugadores de casa i dels equips de formació.

L’ala pivot original de Blanes es va formar al Bàsquet Blanes i es va incorporar a la pedrera de l’Uni Girona a la categoria cadet. Va disputar els seus primers minuts a Lliga Femenina 1 el curs 2013 - 2014, sent júnior, sota les ordes d’Anna Caula. Després, Iho va marxar als Estats Units, on va competir a la NCAA, amb el Florida State Seminoles, i a la tardor del 2018 va patir una greu lesió per un accident de trànsit que va frenar la seva progressió i la va obligar a fer un parèntesi de 2 anys fora de les pistes. Després, va tornar a l’equip gironí cedida al filial i ara esdevé la desena peça del primer equip per la temporada vinent.

Iho López se suma així als 9 noms confirmats fins ara: Júlia Soler, Júlia Reisingerova, Frida Eldebrink, Giedre Labuckiene, Laia Flores, Laia Palau, Kennedy Burke, Binta Drammeh i Rebekah Gardner.

Tall de veu _ Pere Puig

Tots els podcasts Escoltar ara