Actualitat

Foto: Guanyem Girona

Guanyem Girona posa el focus en els problemes de mobilitat que dificulten el dia a dia dels veïns i veïnes de Pla de Palau - Sant Pau

dimarts 8 de juny de 2021 | Política

Exigeixen una planificació davant del creixement al sud de la ciutat que afavoreixi la mobilitat sostenible i per a vianants al barri

Els carrers que es troben entre el Parc del Migdia i la rotonda de Mas Gri, als barris de Pla de Palau - Sant Pau a la zona sud de la ciutat de Girona, presenten problemes bàsics de mobilitat que dificulten el dia a dia dels veïns i veïnes. Es tracta de la tercera àrea en densitat de població a Girona. El grup municipal de Guanyem Girona, d’acord amb les demandes que els hi han fet arribar els veïns, reclamen una pacificació dels carrers, eixamplant voreres i suprimint algunes places d’aparcament per a cotxes, i eliminant també barreres arquitectòniques que dificulten la mobilitat dels vianants.

Xevi Montoya, regidor de Guanyem Girona, explica que la zona sud de la ciutat ha crescut molt en els darrers anys i s’espera que encara ho faci més amb la nova Clínica Girona. Per això, des del grup municipal demanen un “pla integral” de la mobilitat d’aquesta zona de la ciutat.

El principal partit a l’oposició explica que el govern té sobre la taula propostes per afavorir la mobilitat sostenible per part de l’Associació de Veïns i de comerciants del barri i no han obtingut resposta. Montoya afegeix la preocupació del grup perquè grans projectes com la nova Clínica Girona, l’ampliació de l’Hipercor o el nou Institut Ermessenda s’hagin impulsat sense tenir en compte l’impacte que pot tenir, encara més, en el dia a dia de les veïnes i veïns de Pla de Palau-Sant Pau.

Guanyem Girona recrimina així al govern municipal que un any i mig després de l’acord de pressupostos per l’any 2020 encara no s’hagi complert la promesa de pacificar un carrer a Pla de Palau-Sant Pau. Per aquest motiu, exigeix teixir un barri cohesionat, on es faciliti el dia a dia a peu o en bicicleta i on el comerç de proximitat sigui referencial. Alhora, també posa el focus en la manca d’equipaments públics al barri, ja que l’equipament més al sud de la ciutat és el Centre Cívic de carrer Saragossa.

Tall de veu _ Xevi Montoya _ barreres urbanístiques

Tall de veu _ Xevi Montoya _ mobilitat zona sud

Tots els podcasts Escoltar ara