Actualitat

Foto: Àgora Xtec

El tancament d'una línia de P3 de l'Escola Annexa Joan-Puigbert de Girona deixa 10 nens sense una plaça pública en el seu barri

dimarts 8 de juny de 2021 | Educació

Des de l’aFFAC denuncien que això obliga les famílies a optar per la concertada o una escola lluny del seu domicili.

El tancament d’una línia de P3 a l’Escola Annexa-Joan Puigbert de Girona ha deixat sense plaça pública prop del seu domicili a 10 infants del barri de Vista Alegre, situat a la zona B d’escolarització de la ciutat. Des de l’aFFaC, Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya, denuncien que l’oferta en aquesta zona de la ciutat ha estat inferior a la demanda. En concret, hi ha hagut 252 sol·licituds a grups públics de P3, mentre que l’oferta és de només 242 places, 8 places menys que les que es van oferir el curs passat.

Belén Tascón és la presidenta de l'aFFaC.

Lídia Calabuig, membre d’una de les famílies afectades per aquest tancament d’un grup de P3 de l’Escola Annexa, exposa que la distribució de places és incoherent, i que a la zona de Girona centre hi ha molts més nens que volen accedir a l’escola que places que ofereix Educació.

Davant d’aquesta situació, les famílies es veuen obligades a optar per una plaça en un centre privat o concertat i rebutjar el seu dret a l’escola pública, o bé optar per una plaça pública lluny del seu domicili. Lídia Calabuig exposa que aquesta darrera opció suposa problemes pels pares, però també de mobilitat i de cohesió de barri.

Des d'Educació van assegurar que el tancament de línies de P3 es feia per una reducció en la demanda i que el nombre total de línies a la ciutat no es reduiria (amb un total de 43). Així i tot, des de l’aFFaC, i també les famílies afectades, exposen que el nombre de places que s’ofereixen a la xarxa pública es va reduint cada any, encara que no hi hagi una davallada de la demanda, mentre que la privada concertada no es redueix, però si els alumnes que volen accedir-hi: enguany ha passat dels 139 alumnes matriculats el curs anterior als 125 que demanen plaça aquest any, perdent 14 alumnes.

Tall de veu _ Lídia Calabuig_ problemes d'una escola lluny del domicili

Tall de veu _ Lídia Calabuig_situació d'aquest any a l'escola Annexa

Tall de veu _ Belén Tascón

Tots els podcasts Escoltar ara