Actualitat

Foto: Circusland

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or es celebrarà a Fontajau del 24 al 28 de juny

dimarts 8 de juny de 2021 | Cultura

Comptarà amb 49 artistes de 15 països diferents. Ja s’han venut el 55% de les entrades, la majoria a espectadors francesos.

D’aquí només dues setmanes Girona serà, per quarta vegada, l’escenari del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or que es celebrarà excepcionalment a l’estiu a causa de la pandèmia. El Pavelló de Fontajau serà l’escenari que acollirà aquesta 4a edició del 24 al 28 de juny amb 49 artistes de 15 països diferents. Aquest canvi d’emplaçament puntual ha estat per tal d’oferir millors condicions de distanciament i ventilació certificada. Genís Matabosch és el director del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or.

Enguany les restriccions de moviment de força països i la cancel·lació de la major part dels grans festivals internacionals de circ d’arreu del món, ha donat lloc a l’oportunitat de presentar dins d’una mateixa pista les atraccions guanyadores de les darreres edicions dels certàmens de l’estranger a mode d’homenatge. Són declaracions de Genís Matabosch.

En total es realitzaran 11 representacions: 5 de cadascuna de les dues semifinals (espectacles blau i vermell) entre el dijous 24 i el diumenge 27 i la gran final o espectacle Or el dilluns 28 de juny, darrer dia del Festival. Hi ha dues funcions de l’espectador, a preu únic de 18€, una de cada espectacle: dijous, 24 de juny a les 20.30h (Espectacle Blau) i divendres, 25 de juny a les 18h (Espectacle Vermell).

Entre els artistes, destaquen des de Rússia, l’Alexander Batuev, referent de la contorsió masculina, Valetin Chetverkin, protagonista del cartell d’enguany i primicia a Europa pel seu nou número d’equilibris i el pallasso César Dias, entre d’altres. De Cuba arribarà el Duo Ebenezer amb una proposta acrobática. Ho explica Genís Matabosch.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut remarcar que el festival reforça la marca Girona com a capital cultural del sud d’Europa.

Les entrades, amb preus d’entre 11 i 95 euros, es poden adquirir al web www.FestivaldelCirc.com, al telèfon 972 505 317 i a les taquilles del Teatre municipal de Girona i de Circus- land a Besalú. El 55% de les entrades ja s’han venut, la majoria a espectadors francesos.

Tall de veu Genís Matabosch_artistes

Tall de veu_Marta Madrenas

Tall de veu Genís Matabosch_Fontajau

Tall de veu Genís Matabosch_Ebenezer

Tots els podcasts Escoltar ara