Actualitat

Foto: Girona FM

La Ludwig Band, Criatures, Sextet Gerió i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines entre la programació del Notes al Parc

dimarts 8 de juny de 2021 | Cultura

El cicle tindrà lloc del 10 de juliol al 25 d'agost i comptarà amb dotze concerts, d'11 d'ells a la plaça de les Botxes i el de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines a l'Auditori.

Notes al Parc torna aquest estiu a Girona per emplenar els vespres a la ciutat amb música en viu. El cicle oferirà una versió ampliada durant tot l’estiu, del 10 de juliol al 25 d’agost, amb un total d’11 concerts a la plaça de les Botxes, a la Devesa, i un concert, el de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, a l’Auditori.

David Ibáñez, director de la Fundació Auditori Palau de Congressos, assegura que es tracta d’un festival estratègic que busca donar suport als artistes locals i, alhora, apropar la música clàssica a nous públics.

Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, apunta que es tracta d'una programació "transversal" per arribar a més públic.

El tret de sortida el donarà el Trío Andrée (10 de juliol) amb una aposta de música en femení. Les seguiran Marta Pérez (14 de juliol), membre de les Anxovetes, presentant el seu debut discogràfic “Letters for June”, Laia Frigolé i Eva del Campo (17 de juliol) amb el programa de música barroca “De Amore e Tormento”, el quartet Criatures (21 de juliol), que s’autodefineix com a música de cambra d’arrel i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (24 de juliol), amb la participació, d’entre d’altres, del Cor Geriona o el cor de noies de Claudefaula, amb “somni d’una nit d’estiu”. També actuarà Dani López Quartet (28 de juliol), que presentarà a Girona el seu primer disc, i tancaran la programació del mes de juliol Sara Parés, Oleguer Aymamí i Dani Espasa (31 de juliol). El mes d’agost l’encetarà el Girona Jazz Project Big Band (4 d’agost), repassant els millors temes de l’època daurada del jazz i les big bands, el quartet de saxofonistes BCN Sax Quartet (11 d’agost) i la Ludwig Band (18 d’agost) presentant el seu segon disc “La mateixa sort”. Ho explica Dani Ortiz, tècnic de música de La Marfà – Centre de Creació Musical.

La programació la completarà el Sextet Gerió (21 d’agost) amb un recital dedicat al compositor argentí Ástor Piazzola, i Momi Maiga, músic senegalès que ofereix amb la kora i missatges en mandika i wòlof música funk i afrobeat.

Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Cultura i diputat de Cultura, exposa que el cicle Notes al Parc va nèixer amb l’objectiu d’oferir una aposta musical fora dels espais habituals.

El cicle de música en viu de Girona oferirà unes 250 entrades pels concerts de la plaça de les Botxes, a banda de les disponibles per la Jove Orquestra de les Comarques Gironines a l’Auditori. Tots els concerts seran a les 8 del vespre i amb entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

Tall de veu _ David Ibáñez

Tall de veu _ Dani Ortiz _ La Ludwig Band

Tall de veu _ Albert Piñeira

Tots els podcasts Escoltar ara