Actualitat

Foto: @universitatscat

3.644 gironins han començat avui la selectivitat, 152 més que el curs passat

dimarts 8 de juny de 2021 | Educació

El TSJC ha dictaminat que els alumnes poden escollir entre les tres llengües que són oficials durant els 4 dies de proves.

Els estudiants que volen accedir a la universitat a partir del curs vinent s’han començat a examinar avui de les diferents matèries per aconseguir l'accés als estudis. Aquest any s'han recuperat les dates habituals per fer la prova, després que el curs passat la Generalitat traslladés els exàmens al juliol a causa de la pandèmia.

Les entrades dels alumnes es fan de forma esglaonada, és obligatori l'ús de la mascareta i, també, la distància personal, tot i que es redueix de 2,5 a 1,5 metres. Es manté el calendari de quatre dies, i es torna a multiplicar el nombre de tribunals i municipis on es fan per evitar aglomeracions i desplaçaments. Avui hi hagut 3.644 gironins que s'han examinat repartits en onze seus diferents.

Els alumnes han començat a examinar-se a les nou del matí de llengua castellana i literatura. A partir de les dotze del migdia, cada estudiant fa un examen en funció de la modalitat que hagin estudiat a batxillerat.
Com a novetat, i ho coneixem des d’ahir, el TSJC ha dictaminat que els alumnes poden escollir entre les tres llengües que són oficials: català, castellà i aranès. Així, el tribunal dona la raó a l'Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya, que denunciava que per defecte es reparteixen els exàmens en català, i qui ho vol ho en castellà ho ha de demanar explícitament. La consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis, ha afirmat que els exàmens es reparteixen en català per defecte i qui ho desitgi els pot demanar en castellà o aranès.

Els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre la nota de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les proves hauran superat les PAU.
Les proves PAU també oferiran una segona oportunitat per aquells casos justificats que no hagin pogut acudir-hi entre el dimarts 15 i el divendres 18 de juny. Finalment rebran els resultats el 25 de juny.

Tall de veu_Gemma Geis

Tots els podcasts Escoltar ara