Actualitat

Foto: Girona FM

Girona acull aquesta setmana la 9a Jornada de l’Esport Femení

dimarts 8 de juny de 2021 | Esports

Donarà el tret de sortida dijous 10 de juny i s’allargarà fins diumenge 13, en diferents punts de la ciutat, i sense la part d’iniciació.

La Jornada de l’Esport Femení arriba enguany a la seva 9a edició. Es tracta d’una jornada que s’organitza a Girona per fomentar la pràctica esportiva entre les nenes, les joves i les dones i que vetlla per trencar els estereotips de gènere en el món de l’esport.

Olga Praderas, ideòloga de la Jornada de l’Esport Femení, explicava ahir a la tertúlia esportiva de Girona FM d’on parteix la idea d’organitzar un esdeveniment com aquest a Girona.

Aquest any, la jornada passarà de concentrar-se en 1 dia a fer-se en 4, del dijous 10 al diumenge 13 de juny, i es repartirà en 3 punts de la ciutat: la Plaça Salvador Espriu, la Plaça Francesc Calvet i Rubalcava i el riu Onyar. Enguany, però, i amb motiu de la pandèmia, la jornada perdrà la part d’iniciació, en la qual habitualment es donava opció a provar diferents modalitats esportives, i posarà el focus en l’exposició d’aquestes. Olga Praderas explica què es farà cada dia.

Com cada edició, les Jornades compten amb 4 ambaixadores de renom dins l’esport gironí. Aquest any són Núria Llop, capitana del Girona FC; Núria Pau, actual campiona d’Espanya i d’Andorra absoluta d’eslàlom d’esquí alpí; Sofia Xuan Zhang, una de les millors jugadores estatals de Tenis taula i Judit Carmaniu, gimnasta rítmica formada al GEiEG. Totes 4 celebren ser ambaixadores de la jornada d’enguany i contribuir a la visibilitat de l’esport femení.

Són declaracions de Núria Llop, Núria Pau, Sofia Xuan Zhang i Judit Carmaniu ahir a la tertúlia esportiva de Girona FM.

L’acte de cloenda de la Jornada serà diumenge, 13 de juny, amb la projecció del documental “Hijas de Cynisca" a l’Auditori Josep Irla (10.30h) i un cinefòrum posterior per tractar el tema d’esport i gènere.

Tall de veu _ Olga Praderas _ motiu de la Jornada

Tall de veu _ Olga Praderas _ modalitats de cada dia

Tall de veu _ Judit Carmaniu

Tall de veu _ Núria Pau

Tall de veu _ Sofia Xuan Zhang

Tall de veu _ Núria Llop

Tots els podcasts Escoltar ara