Actualitat

Foto: Girona FM

El Teatre Municipal de Girona obrirà l’Escènit a partir del 29 de juny i durant 4 setmanes

dilluns 7 de juny de 2021 | Cultura

Com a novetat aquest any el cicle d’estiu incorpora altres llenguatges a més del circ, com el teatre de carrer o la dansa contemporània.

El Teatre Municipal de Girona traslladarà la seva programació al carrer amb el cicle d’estiu Escènit des del 29 de juny i durant 4 setmanes cada dimarts i dijous. Un Escènit que incorpora nous llenguatges artístics com el teatre de carrer o la dansa contemporània a banda del circ. Elena Carmona és la nova directora del Teatre Municipal de Girona.

La programació del cicle es desplega a la Plaça del Pallol com a escenari principal i s’inicia el 29 de juny amb Full House de la Companyia Eléctrico 28 a les 8 del vespre, una faula moderna sobre la cohabitació urbana entre grans i petits. L’1 de juliol Miquel Barcelona arriba a l’Escènit amb l’espectacle de dansa Kórps, una proposta escènica multidisciplinària que té com a eix expressiu la dansa contemporània i dialoga amb la música electrònica, la veu, la llum i la teatralitat. Ho explica Elena Carmona.

Els segueixen el dia 6 de juliol Fil de Madame Gaüc, una creació que explora les relacions humanes a partir del físic. El 8 de juliol Stone & Silk oferirà Siberia, un espectacle que treballa amb el pes de la memòria. Los Galindos arriben el 13 de juliol amb Mort de Riure un espectacle de circ /clown que qüestiona el sistema judicial. Són declaracions d’Elena Carmona.

El 15 de juliol s’inicien els espectacles de col·laboracions amb La punta de mi nariz i el 20 de juliol amb Maite Guevara i ¡Qué buen día! L’Escènit d’enguany surt del centre de Girona per dinamitzar altres espais, tancant el cicle al Parc de les Ribes del Ter amb la companyia francesa Bivouac el 22 de juliol.

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha afirmat que impulsant cicles així es pretén reforçar la part de coproduccions i acompanyament als artistes.

Les entrades es podran reservar els dimarts a les 11h, dues setmanes abans de la data de la funció. L’aforament és limitat i es poden adquirir un màxim de 2 entrades per espectacle i compra.

Tall de veu_Quim Ayats

Tall de veu_Elena Carmona_llenguatges

Tall de veu_Elena Carmona_Kórps

Tall de veu_Elena Carmona_Galindos

Tots els podcasts Escoltar ara