Actualitat

Foto: @i2CAT

Els impulsors d'Obrir Girona demanen al Govern que ampliï el programa a tot Catalunya

dilluns 7 de juny de 2021 | Societat

Valoren molt positivament els resultats i creuen que compartir el mateix sistema d'autorització de certificats permetria no haver d'assumir el cost de crear una infraestructura pròpia.

Una trentena d'entitats han demanat al Govern que ampliï el programa Obrir Girona a tot Catalunya, després de detectar només 3 positius entre els 1.350 assistents que hi han participat en els sopars a restaurants i els concerts a sales de festes sense mantenir les distàncies de seguretat després de fer un test d'antígens, de demostrar que estaven vacunats o havien passat la covid, sempre amb la validació d'una farmàcia.

Una de les traves per ampliar i consolidar aquest programa és la dificultat de les farmàcies d'accedir als testos d'antígens, que hauria d'autoritzar l'Agència Espanyola del Medicaments. Núria Aleixandre és la presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Girona.

Un dels punts forts del projecte, segons els seus impulsors, és la seva interoperabilitat ja que esdeveniments molt diferents podrien compartir el mateix sistema d'autorització de certificats i no haver d'assumir el cost de crear una infraestructura pròpia.

També han estat molt perjudicades per la pandèmia les fires i congressos, un sector que genera 50.000 llocs de treball a Catalunya i que per funcionar ha de ser presencial. Coralí Cunyat és la presidenta de la Federació de Fires de Catalunya.

Els impulsors d'Obrir Girona han insistit que aquest protocol pot servir per millorar la salut mental de la població jove, que ara mateix no sap quan es podrà vacunar ni si podrà estar immunitzat aquest estiu.

Tall de veu_Coralí Cunyat

Tall de veu_Núria Aleixandre

Tots els podcasts Escoltar ara